Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Június 10. 16:06, péntek | Életmód
Forrás: Kalliopé Kiadó

Minőségi élmények a Balatonnál - Új útikönyv a régióról

Minőségi élmények a Balatonnál - Új útikönyv a régióról

Idén májusban megjelent a Kalliopé Kiadó balatoni útikönyvsorozatának befejező kötete Balaton100 címmel.

A kiadvány egyaránt szemez hotelekből, éttermekből, múzeumokból, fesztiválokból, pincészetekből – közös pontnak a jó minőségű szolgáltatást megjelölve.

Új útikönyv került a boltok polcaira, utolsó a Kalliopé Kiadó balatoni szériájából – ismét személyes hangvétellel, szórakoztató stílusban, friss tartalommal, ám ezúttal enciklopédikus szerkesztéssel: száz fontos helyszín és rendezvény kapott leírást, egységes megjelenéssel, gyönyörű fotókkal.

Az új kiadványt elsősorban a jó minőséget kereső utazók számára állította össze a kiadó. Száz kiemelt szolgáltató bemutatására vállalkozott a szerző – olyanokéra, akik méltón képviselik a Balatont és vonzáskörzetét, fontos szereplői a régiónak, és szem előtt tartják szolgáltatásaik országos, illetve nemzetközi népszerűsítését.

Az útikönyv nem szorítkozott a Balaton-part szűk sávjának feltérképezésére, helyette bátran elkalandozott a régióban, a somogyi domboktól egészen a Bakonyig. Néhány bemutatásra került szolgáltató: a veszprémi Villa Medici, a Veszprémfest, a Szaléziánum és a Boldog Gizella Egyházmegyei Gyűjtemény, a balatonakarattyai Spoon il Mercato, a köveskáli Pálffy Pincészet, a Káli Art Inn, a tihanyi Levendulaház, a balatonfüredi Hotel Resort Silver, a Baricska Csárda, a monoszlói Liszkay Pincészet, a keszthelyi Balatoni Múzeum, a Zirci Ciszterci Apátság, a siófoki Mala Garden, a Hotel Residence, a zamárdi Mauro Étterem, a kápolnapusztai Bivalyrezervátum, vagy éppen a somogyvámosi Krisna-völgy.

A könyv sajátossága, hogy a bemutatásokon túl az olvasó további segítséget kap a túrák megtervezéséhez – a szerző a szolgáltatókat új aspektusból is felcímkézte: külön piktogramok jelölik, mely szolgáltató tart télen is nyitva, hol van jelen maga a tulajdonos is, vagy éppen mely helyszínek látogatása javasolt gyerekekkel.

Újdonság, hogy a kiadó valamennyi szolgáltatóhoz egy-egy pecsétet telepített. Ha valamely olvasó az útikönyvvel járja a Balatont, az abban szereplő szolgáltatóktól egy-egy igazoló pecsételést kérhet.

Az útikönyv nem torpan meg a hazai piacon, immáron megkezdődött első idegen nyelvi változatának szerkesztése is, amely egyaránt kapható lesz itthon és a külföldi piacokon.

Kiadó honlapja:http://www.kalliope.hu
Könyv oldala:http://www.kalliope.hu/Webaruhaz/Balaton100-minosegi-elmenyek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.