Városlista
2021. október 21, csütörtök - Orsolya

Hírek

2020. Március 17. 09:03, kedd | Helyi

Mit érdemes tudni a softboxok használatáról?

Mit érdemes tudni a softboxok használatáról?

A fotósok többsége szívesen használja a softboxokat, hiszen lenyűgözően természetes fényeket tudnak adni. Nem létezik még egy ilyen fényformáló, amely ennyire lágy fényeket nyújtana a fotósok számára.

További pozitívum, hogy nem kizárólag főfényként, hanem kiegészítő vagy hajfényként is tökéletesen használhatod. Ismerd meg a softboxok előnyeit, és gondoskodj a professzionális fotózási körülményekről!

Mit is jelent pontosan a softbox?

A softbox egy olyan fényformáló doboz, amely megfelelően lágyítja és irányítja a fényt. Természetesen önmagában nem lehet fényt kibocsátani, ezért a softboxot minden esetben egy vakura vagy lámpára rögzítik. A “doboz” egyik oldalán keresztül csatlakozik a fényforráshoz, a másikon át pedig diffúzorokkal (fénylágyító előtétekkel) bocsátja ki a fényt. Belső felülete általában ezüst, azonban fehér színű is lehet. Ezek a színek segítenek abban, hogy a lámpából kibocsátott fény a softbox falain belül szétszóródjon, és a diffúzorok használatával irányítható legyen. Ha kizárólag magas minőségű eszközökkel szeretnél dolgozni, tekintsd meg a Mikrosat kínálatában kapható softboxokat!

Hogyan épülnek fel a softboxok?

A korszerű softboxok burkolatát már üvegszálas pálcákkal vagy fémmel feszítik ki a fotósok. A pálcákat a softbox gyűrűbe csatlakoztathatod. Egyes softboxokhoz négy, nyolc vagy akár tizenhat pálca is szükséges lehet. Érdemes megjegyezni, hogy a professzionális softboxok két diffúzort tartalmaznak, amelyeket kampók vagy patentok, esetleg tépőzárak segítségével rögzíthetsz.

Miben segítenek a diffúzorok?

Célszerű megismételni, hogy a diffúzorok fénylágyító előtétek. Használatukkal a rajtuk átjutó fény jelentősen selymesebbé válik, amelynek köszönhetően az így létrejött árnyékok is szelídülnek. A softbox közepére helyezett belső diffúzor a dobozon belüli fény szétszórását biztosítja. A külső diffúzor pedig pedig a doboz külső pereméhez csatlakoztatható, hogy még tovább lágyítsa a kapott fényt.

Milyen nehéz egy softboxot összeállítani?

Szerencsére a napjainkban készült népszerű softobxok már enyőként nyithatók, így mindenki számára egyszerű feladatot jelent az összerakásuk. Célszerű még a vásárlás előtt eldönteni, hogy kizárólag egy stúdióban vagy külső, változatos helyszíneken is szeretnéd-e használni a softboxot. Ha csak a stúdióban tervezed használni, akkor elegendő lehet akár egyetlen alkalommal összerakni. Azonban ha rendszeresen külsős helyszínekre is magaddal szeretnéd vinni, akkor célszerű a nyitható softboxok közül választani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.