Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2018. Augusztus 28. 07:52, kedd | Helyi

Mit rejt a technikadoboz?

Mit rejt a technikadoboz?

Egy kisiskolás tanszereinek szerves részét képzi a technikadoboz, hiszen a tanuláshoz való elengedhetetlen kellékek lapulnak benne. De mi is van manapság egy technikadobozban, azt cikkünkből megtudhatod.

Természetesen a technikadobozok tartalma eltérő iskolánként, de azért vannak benne átfedések, így most azokat nézzük meg és járjuk picit körbe, valamint adunk egy plusz dekorációs tippet a doboz díszítéséhez is és egyet a belső helyek kialakításához. A doboz általános tartalma: olló, stift és technokol ragasztó, vízfesték, 6 színű tempera készlet, színtelen gyurma, 10-es, 6-os és 4-es méretű ecset, 6 db-os zsírkréta, 12 db-os színes ceruza, hurkapálcika, vizes tál, színes papírlapok, dobókockák, kis babzsák. Most pár szóban vizsgáljuk meg őket közelebbről is.


Olló: fontos, hogy a gyermek kezének megfelelő méretű papírvágó ollót tegyünk a dobozba, és lehetőleg írjuk rá a gyermek nevét is. Stift és technokol ragasztó: a ragasztók esetében érdemes olyat választani, ami könnyen használható és jól tárolható, fontos, hogy időközönként ellenőrizzük őket, hogy nincsenek-e beszáradva. Vízfesték: általában a 12 korongos verziót szokták kérni az iskolák. Tempera: ha nem készletként, hanem darabonként vásároljuk, ügyeljünk arra, hogy az alapszíneket tegyük a dobozba pl.: fekete, fehér, sárga, zöld, kék, piros. Színtelen gyurma: egy közepes puhaságú, több részre felosztott gyurmakészlet a legpraktikusabb választás. Ecsetek: méretüket nézve legalább 3 különbözőnek kell lennie, kicsi- közepes-nagy. Fontos, hogy ne műanyagból, hanem műszőrből készüljön az ecsetek feje.

Zsírkréta: itt is választhatunk készletet, vagy összeállíthatjuk magunk is, a szabályok megegyeznek a tempera kiválasztásánál alkalmazottal. Színes ceruza: kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl fás vagy túl puha a ceruza hegye. Hurkapálcika: 20-25 db kezdésnek bőven elegendő, csak arra ügyeljünk, hogy mindig legyen a dobozban. Vizes tál: a festés elengedhetetlen kelléke, érdemes közepesen mélyet választani, így kisebb az esélye annak, hogy kiborul. Színes papírlapok: ebből többféle vastagságú és méretű is jó, ha a dobozba kerül, alapszínek pl.: a sárga, zöld, rózsaszín és kék. Dobókockák: iskola válogatja, de általában 3-4 db kis kocka elegendő egyszerre, a fehér alapon fekete pöttyöset a legcélszerűbb választani. Babzsák: kisméretű babzsák, melyet könnyedén elkészíthetünk otthon is, de előtte kérdezzük meg az iskolát, hogy pontosan milyen paramétereknek kell megfelelnie.

Most, hogy megnéztük nagy általánosságban mik találhatóak egy kisiskolás technikadobozában, térjünk rá magára a dobozra, hiszen ígértünk néhány plusz tippet is. Szükségünk lesz értelemszerűen egy nagyobb jó állapotban lévő cipős dobozra, ragasztóra, csomagolópapírra és filctollra, díszítésként matricákra. Először is vonjuk be a dobozt a kiválasztott csomagolópapírral, itt fontos, hogy alaposan mérjünk le mindent és úgy vágjuk ki a papírt hozzá, majd a filctollal írjuk rá a nevünket és az osztályunkat, ezután dekoráljuk kedvünkre, ragasszunk rá matricát, de akár rajzolhatunk is rá. A belsejét tekintve érdemes külön kis elválasztókat csinálni, hogy könnyebben tároljuk a különböző taneszközöket, pl.: leválaszthatunk egy részt a kisebb dolgoknak, mint a dobókocka, a babzsák és az olló. Így könnyebb lesz rendet tartani a dobozban és hamarabb is megtaláljuk, majd mire van épp szükségünk az órán.

Reméljük tudtunk néhány hasznos információval szolgálni, így az iskolakezdés idején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…

2024. Július 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Győrben fröccsel is lehet jótékonykodni

Különböző régiók boraiból készültek a fröccsök a Győri Rotary Fröccsnapokon.

2024. Július 25. 07:16, csütörtök | Helyi

Áll a bál Nagycenken, tiltakoznak az iskolaigazgató ellen

Kitört a botrány a nagycenki iskolában, ahol több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgató-nőt.

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.