Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2018. Augusztus 28. 08:03, kedd | Helyi

Mit rejt az iskolatáska?

Mit rejt az iskolatáska?

Hamarosan újra megkezdődik az iskola, így ideje összeszednünk, mit is kell szeptembertől gyermekeinknek bepakolnia a táskába. Természetesen minden iskolának megvannak a maga egyéni tanszerkövetelményei, de azért van néhány olyan közös pont, ami biztosan megtalálható minden iskolatáskában. Cikkünket egy elsős kisdiák tanszereinek megfelelően állítottuk össze.

Nézzük először a füzeteket – a füzetek elengedhetetlen részét képezik a tanóráknak, szükség van belőlük, vonalasra, négyzetrácsosra és simára is. Nézzük, nagyjából melyikből hányat érdemes venni, ahhoz, hogy gyermekünk ne szenvedjen hiányt semmiben. Vonalas füzetből legalább 3-4 db-ra lesz szüksége, melyeket főként a magyar tantárgyakhoz fognak használni, de érdemes belőlük otthonra is beszerezni párat a gyakorlás miatt. A négyzetrácsos füzetek matematika órán lesznek hasznosak, ebből elegendő 2-3 db, és itt se feledkezzünk meg a gyakoroló füzetről. A sima lapú füzetek univerzálisnak mondhatóak, mivel előkerülhetnek több órán is, pl. erkölcstanon vagy környezetismereten. Számos iskolában már első osztályban elkezdik megismertetni a gyerekekkel a nyelveket, ha csemeténk is egy ilyen iskolába jár, akkor egy vonalas vagy sima füzetet készítsünk be neki, valamint egy szótár füzetre is szüksége lesz. Ének-zene órákon kotta füzet lesz majd a kötelező, és ne feledkezzünk meg az üzenő valamint a leckefüzetről sem, ezeket már lehet speciálisan kapni az írószerboltokban, de akár kinevezhetünk egy-egy vonalas füzetet is ezekre a célokra, ha így döntünk, mindenképp különböztessük meg őket a többitől. A füzetek mellett, szükség lesz még írólapra, műszaki rajzlapokra, színes papírokra, kartonpapírra, origami papírokra és borítékra is. Ezeket érdemes több csomagban beszerezni és, ne aggódjunk, ha megmarad, ugyanis biztos, hogy a második osztályban is szükség lesz még rájuk.

Lássuk, mi kerül a tolltartóba – a tolltartóba, mindenképp kell, hogy kerüljön egy kisméretű vonalzó, legalább tizenkét színből álló színes ceruza készlet, minimum 3 db közepes keménységű grafitceruza, 2 db postairón (kék-piros vastag ceruza), külön zöld és piros ceruza és egy jó minőségű radír és lehetőleg egy fémhegyező, valamint nem árt, ha az órarend is benne van a tolltartóban. Ezek képezik az alapfelszereltséget, de természetesen lehet több grafitceruzát is bepakolni, hiszen azok fogyóeszköznek számítanak még ebben a korban.

Egyéb elengedhetetlen tanszerek és kiegészítők – akad néhány olyan tantárgy, amelyhez külön eszközökre is szükség van, ilyen például a rajz, matematika és technika. Rajzórán szükség lesz még rajztáblára, 1 doboz vízfestékre, temperára, ecsetekre, víztartó tálkára, törlőkendőre, rajzoláshoz szükséges grafitceruzára, rajzlapokra. Technika órán, előkerülhetnek a ragasztók stift és technokol, színtelen gyurma, olló, hurkapálcika és itt van némi átfedés a rajzórán használatos eszközökkel, ugyanis ezekre technikán is szükség lehet. Matematika órán, minden gyermeknek szüksége van egy csomag színes műanyag pálcikára, 1 doboz korongra, logikai készletre, 1 db celluxra és dobókockákra is, kétoldalú tükörre és műanyag órára, melyen az időt tanulhatja. Ne feledkezzünk meg a tornazsákról sem, mely nem kerül ugyan az iskolatáskába, de fontos elemét képezi az iskolai felszereléseknek. Iskolánként eltérő lehet, de egy fehér póló, tornacipő és kék vagy fekete rövidnadrág bújnak meg benne általában.

Remélhetőleg tudtunk segíteni abban, hogy gördülékenyebben indulhasson a tanév és ne hiányozzon semmi az iskolatáskából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…

2024. Július 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Győrben fröccsel is lehet jótékonykodni

Különböző régiók boraiból készültek a fröccsök a Győri Rotary Fröccsnapokon.

2024. Július 25. 07:16, csütörtök | Helyi

Áll a bál Nagycenken, tiltakoznak az iskolaigazgató ellen

Kitört a botrány a nagycenki iskolában, ahol több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgató-nőt.

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.