Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Május 28. 07:42, szombat | Belföld
Forrás: Kavitációs ultrahangos zsírbontás

Mit, mivel, mikor? A hízás ellen!

Mit, mivel, mikor? A hízás ellen!

A fogyókúrás közhiedelmekkel ellentétben, nem az a lényeg hogy mikor nem eszünk, hanem hogy mikor mit mivel eszünk! Mikor egyek?

Folyamatosan! Rossz elmélet, ha azt mondjuk, hogy este hat után már nem eszek. Sajnos ebben a helyzetben a szervezet úgy reagál, hogy minden bevitt táplálékból raktároz az ínséges időszakra. Tehát növeli a zsírraktárunkat. Lényeges, hogy soha ne legyen éhség érzetünk. Felkeléstől a lefekvésig úgy kell megtervezni a napunkat, hogy soha ne legyünk éhesek. Persze ne igyuk a reggeli kávét éhgyomorra, de ha még nem bírunk enni, akkor majszoljunk mellé pár kávésüteményt. Enyhítjük az éhes gyomorra durván ható savas kávé romboló hatását. Sokan a reggeli gyomorfájást a napi teendők idegeskedésére kenik. Igen az is közrejátszik, de a gyomrunkban egy maró sav fokozza ezt az érzést. Persze lefekvés előtt egy órával már ne együnk mert az étkezés hatására felszaporodó gyomorsav a lefekvéskor a gyomorszájhoz kerül, és azt irritálja. Ez az éjszakai gyomorfájás. Teljesen felesleges csörgőre felhúzni az órát, hogy most ennem kell. Nem ez a valódi megoldás. A szervezetünk csodálatos óraműve pontosan jelez egy sejtelmes érzéssel, amikor még nem vagyunk éhesek, de már ennénk valamit. Ez a helyes időpont, mert ekkor tudunk mértékletesen, lassan, túlzott jóllakás nélkül étkezni.

Mit mivel?

Ha a zsíros ételekhez fogyasztjuk a szénhidrátban dús köreteket, akkor a szervezetbe egyszerre visszük be a zsírt a kötőanyagával. Helyette saláta ágyon, párolt zöldség vagy grillezett zöldség köretet kell fogyasztani. Ezeknek legalább annyi variációja van, mint a szénhidrátban és keményítőben gazdag köreteknek. Lehet tésztákat is fogyasztani, ha azt kívántuk meg, de ne a zsíros húsokkal egy napon! Látványos a szétválasztó diéta, de kötött. Most csak ezt lehet……. nem ez a megoldás. Ha ma tésztás kedvem van akkor azt eszek, de akkor tudomásul vettem, hogy ma így döntöttem. Persze ezeknek a tanácsoknak a betartása nem fog egy hónap alatt látványos fogyást eredményezni, de egy életre szóló alapvetően egészséges, az emberi szervezet felépítésének megfelelő kiegyensúlyozott életmódot eredményez. Ennek a velejárója a génjeinkbe betárolt testsúlyunk, alkatunk kialakulása. Akinek a bekódolt testalkata tartalmaz egy kis pocakot, annak – bármit is tesz – lesz. Ez a jojó effektus. Csak a szervezetünk ellenségeként tudjuk eltüntetni. Koplalással, vegyszerekkel, de van erre szükség? Kell hozzá a saját testünk elfogadása is. Egészséges test és lélek mellett ez nem is olyan nehéz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.