Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2011. Február 10. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Mit mutat a kártya? – Új típusú személyazonosítás

Mit mutat a kártya? – Új típusú személyazonosítás

Akár már idén megjelenhetnek az új típusú személyazonosító kártyák, amelyek az útlevél kivételével kiválthatják az összes meglévő igazolványt. Az egységes nemzeti kártyarendszer koncepcióját Vetési Iván, új miniszteri biztos do

Az egész irattárcát megtöltő különféle okmányokat egyesítené a tervezett új kártya az útlevél kivételével. Vetési Iván miniszteri biztos a Kossuth Rádió Krónika című műsorának elmondta: minden igazolványt, amelyet állami szerv bocsát ki, egy egységes kártya váltana fel. Hozzátette: kényelmesebb és gazdaságosabb lenne az új rendszer.

Maga a koncepció a félév végére készülhet el - ígérte a miniszteri biztos. Vetési Iván egyelőre nem tudta megbecsülni a költségeket. Azt tervezik, hogy az év második felében a cserére váró kártyákat már az új rendszerben adják ki. Arra is lesz lehetőség, hogy nem állami szervezetek is csatlakozzanak a kártyarendszerhez: például szurkolói klubok, vagy akár uszodák.

Orientpress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 19:18, csütörtök | Belföld

Elrendelték egy magyar ügyvédnő átadási letartóztatását az olasz maffia támogatása miatt

Az olasz maffia támogatása miatt elrendelte egy magyar ügyvédnő ideiglenes átadási letartóztatását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

2023. Január 26. 13:50, csütörtök | Belföld

Az E.ON Hungária 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít

2023. Január 26. 13:49, csütörtök | Belföld

Átadták Németországban a Debrecenben is beruházó CATL első európai gyárát

Átadták csütörtökön a németországi Arnstadtban a Debrecenben is beruházó CATL kínai akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét.