Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2013. Augusztus 23. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mobilfüggők lettünk

Mobilfüggők lettünk

Egyre kevésbé tudnak élni az emberek mobiltelefon nélkül, legalábbis a tengerentúlon - derül ki az SAP infografikájából. Eszerint az amerikaiak fele soha nem kapcsolja ki a készülékét, és a megkérdezettek kétharmada a mobiljával alszik, de legalább az ágya mellé teszi azt, hogy éjszaka is ellenőrizhesse leveleit. Így talán kevésbé meglepő, miért állítja minden negyedik megkérdezett, mobilfüggővé vált.

A nyári vakáció alatt sem jobb a helyzet: felmérések szerint az amerikaiak 64 százaléka, a britek 49 százaléka naponta nézi munkahelyi levelezését.A mobilfüggőség mások oldalán a hatékonyabb munka áll, a válaszadók közel 80 százaléka szerint. Iparágak közül, a kormányzati szektorban dolgozók 95 százaléka állította, növekedett ezáltal a munkateljesítményük.

Mivel a felhasználók 84 százaléka ugyanazt a készüléket veszi igénybe munka, és magánéleti ügyeinek intézéséhez, az úgynevezett 'bring your own device' jelenség biztonsági problémát is jelenthet a vállalatok számára. Ehhez hozzájárul, hogy az átlag felhasználó 21 havonta cserél telefont, illetve már minden harmadik válaszadó veszített el, vagy loptak már el tőle okos készüléket. A szervezetek közel 40 százaléka számolt be arról, hogy az eltűnt, eltulajdonított készülékek adatszivárgást, adatlopást eredményeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.