Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Március 18. 06:53, hétfő | Belföld

Mobilon is elérhető lesz a személyi igazolvány

Mobilon is elérhető lesz a személyi igazolvány

Még okosabbá válik az e-személyi - írta hétfői számában a Világgazdaság a Belügyminisztérium adataira hivatkozva. Eddig 4,185 millió személyi igazolványt cseréltek le modern elektronikus igazolványra, amely hamarosan új funkcióval bőv

A cikk szerint 5,4 millióan még a régebbi személyazonosítót használják, a kártya lehetőségeivel kevesen élnek, a vészhelyzet esetén értesítendők telefonszámának tárolása a legnépszerűbb.

A lap hétfői száma szerint a plasztik e-aláírás funkciójára eddig csak alig több mint 230 ezren regisztráltak, pedig hamarosan elérhető lesz az eSzemélyiM mobilalkalmazás, amely az e-személyi elektronikus azonosítási funkcióját erősíti.

A későbbiekben a tulajdonos a lakcímét és személyi azonosítóját is rögzíthetik a plasztikon.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Máthé Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.