Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Február 01. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Modern építőipari labort alakítanak ki a győri Gábor László-iskolában

Modern építőipari labort alakítanak ki a győri Gábor László-iskolában

A győri Gábor László Építőipari Szakiskola közel 144 millió forintot nyert eszközparkjának bővítésére és a pénzből egy modern építőipari labort is létrehoztak. Horváth Miklósné igazgató a Kék Dunának elmondta, bíznak abban, ho

Olyan gépeket vásároltak, amelyek megkönnyítik a nehéz fizikai munkát. Többek között árokásóval és vakológéppel gazdagodott az iskola gépparkja, a labor pedig az elméleti és gyakorlati oktatást is segíti. Az igazgatónő elmondta, hogy a korszerű eszközöket szívesen használják a gyerekek, sokkal nagyobb kedvvel dolgoznak. Reménykednek benne, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok közül egyre többen döntenek valamilyen építőipari szakma mellett, hiszen a kemény fizikai munkát most már sok esetben korszerű gépekkel lehet elvégezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.