Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2012. Október 05. 11:08, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Mosógéprobbanások Nagy-Britanniában

Mosógéprobbanások Nagy-Britanniában

Egyre több a rejtélyes mosógéprobbanás Nagy-Britanniában, és a több tucatnyi eset körülményeit immár vizsgálja a Which? című brit fogyasztóvédelmi magazin is.

A súlyosabb esetekben a mosógépek "ablaka" szilánkokra törve robbant ki, az enyhébbekben egyszerűen csak kiesett ajtókeretéből. Legalább félszáz eset történt és többféle mosógéppel: Beko, Miele, Zanussi, Bosch, Hoover, LG és Samsung gyártmányúakkal egyaránt előfordult. Az első mosógéprobbanás másfél éve rázkódtatott meg egy lakást, az esetek az utóbbi hónapokban egyre gyakoribbak. Nem régi masinák produkálják a jelenséget, hanem újak, legalábbis két évesnél nem korosabbak.
Az oknyomozók feltételezései szerint hajszálrepedések lehetnek az üvegben, vagy annak lapvastagsága vékonyabb a szokásosnál, de az sem kizárt, hogy belülről sérül meg: cipzár, vagy fémgomb repeszti meg mosás közben.
A problémát a gyártók is vizsgálják - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.