Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2021. Június 02. 08:37, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Most először koronavírus miatti haláleset nélkül telt el 24 óra az Egyesült Királyságban

Most először koronavírus miatti haláleset nélkül telt el 24 óra az Egyesült Királyságban

A brit egészségügyi minisztérium keddi beszámolója szerint az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata az Egyesült Királyságban a koronavírus-járványnak.

A járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta most telt el először úgy egy teljes nap, hogy az egész országban senki nem halt meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben.

Az elmúlt hetekben többször előfordult, hogy Skóciában, Walesben vagy Észak-Írországban a helyi egészségügyi hatóságok egyetlen halálesetet sem jelentettek egy-egy napon, de Angliában - az Egyesült Királyság messze legnagyobb, több mint 56 milliós országában - egészen keddig minden nap volt halálos áldozat.

A szaktárca adatismertetése szerint a kedden zárult egy hétben 43-an haltak meg országszerte a Covid-19 betegségben, 10,4 százalékkal kevesebben, mint a múlt kedden zárult előző egyheti időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.