Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Április 05. 07:15, szerda | Helyi

Most te is megmondhatod hol mérjenek a rendőrök

Most te is megmondhatod hol mérjenek a rendőrök

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 21-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) egész Európát érintő a kezdeményezéséhez csatlakozva április 21-én 24 órás sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végeznek. Az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásához idén is a lakosság segítségét kéri. Valamennyi főkapitányságon külön e-mail címen várják a javaslatokat április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig. Győr-Moson-Sopronban a speedmarathon@gyor.police.hu – címre lehet írni.

Az ORFK közölte azt is, a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 09:14, hétfő | Helyi

Állattartók, figyelem: így előzhető meg a sertéspestis

Hazánkban már tíz vármegyében kimutatták az afrikai sertéspestist. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól kértünk tájékoztatást a betegségről, mely Magyarországon kizárólag vaddisznóban van jelen.

2024. Február 26. 08:14, hétfő | Helyi

Már a tabella élén a győri jégkorongozók

A tabella élére állt az Uni Győri ETO HC Andersen Ligás jégkorong csapata, miután legutóbb 8-4 arányban legyőzte a DAC csapatát.

2024. Február 26. 07:13, hétfő | Helyi

Robotika teremben is tanulhatnak a diákok

Csaknem 3 milliárd forintból korszerűsítették a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumot.

2024. Február 25. 15:48, vasárnap | Helyi

A Győr hazai sikere

A SERCO UNI Győr hazai pályán tíz ponttal kerekedett az NKA Universitas Pécs fölé a női kosárlabda NB I első szombati mérkőzésén.