Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 17. 14:28, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Mourinho nem tud veszíteni a Stamford Bridge-en

Mourinho nem tud veszíteni a Stamford Bridge-en

Az Inter és a CSZKA Moszkva jutott a legjobb nyolc közé tegnap este a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az olaszok a Chelsea vendégeként tudtak nyerni 1-0-ra és így 3-1-es összesítéssel léptek tovább, míg a Moszkva Sevillában győzött 2-1-r

Nem várta kedvező előjelekkel - amellett, hogy 2-1-es hátrányban volt - az Inter elleni BL-visszavágót a Chelsea, mivel sérülések miatt a harmadik számú kapust, Ross Turnbullt volt kénytelen a kezdőbe jelölni Carlo Ancelotti. Persze az olasz tréner könnyedén legyinthetett az aggodalmaskodó hangok hallatán, egy hátrányban levő csapatnak ugyanis gólt lőnie kell, nem kapnia, innentől kezdve tehát mindegy, hogy ki áll a kapuban.

Különösebb veszélyben nem is volt a Chelsea kapuja. Nem úgy az Interé, de Julio Cesarnak is csak az első félidő utolsó 5-6 percében kellett résen lennie, akkor ugyanis a Chelsea beszorította az Intert.

A szünetről egy teljesen más Inter futott ki a játéktérre, Mourinho egy kis forradalmi tüzet csempészett játékosai szemében, akik a második félidő elején beszorították a hazaiakat. A Chelsea-nek az idő előrehaladtával kockáztatnia, támadnia kellett. Ezt használta ki az Inter: a folyamatosan remek labdákat adó Sneijder a 78. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Eto'ót, amivel 1-0-ra győzni tudott az Inter a Chelsea otthonában - amely Drogba kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset -, és összesítésben 3-1-re továbbjutott.

Bebizonyosodott, José Mourinho, a Chelsea korábbi menedzsere valóban nem nagyon tud veszíteni a Stamford Bridgen.

Potyagóllal győzött a Moszkva

Okosan kezdték a mérkőzést az oroszok: szépen beálltak a saját kapujuk elé, és várták, hogy mihez kezd ezzel a Sevilla. Aztán mivel spanyolok tehetetlenek voltak, egyre többet merészkedtek előre a vendégek, és ezt a 38. percben siker koronázta: Necid talált Palop kapujába. Sokáig persze nem örülhettek, mert Perotti két perc múlva egyenlített, így vonultak a szünetre a csapatok.

A második félidőben már a Moszkva tűnt a hazai csapatnak, így logikus volt, hogy ismét vezetést szereznek az oroszok, ezúttal a friss igazolás, Honda talált 30 méterről a kapuba, igaz, ehhez Palop segítsége is kellett (1-2).

Ma este a Barcelona a Stuttgartot, a Bordeaux pedig az Olympiakost látja vendégül, szintén a négy közé jutásért.

(nb1.hu, hírTV)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.