Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 03. 12:26, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: megmagyarázhatatlan az E.ON gázüzletágának megvásárlása

MSZP: megmagyarázhatatlan az E.ON gázüzletágának megvásárlása

Az MSZP szerint nincs racionális magyarázat az E.ON veszteséges gázüzletágának megvásárlására.

Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány tranzakciója a hűtlen kezelés gyanúját is felveti, mivel szerintük az állam - a hírekből feltételezhetően - a piaci ár kétszereséért vásárolta meg a vállalatot.
Az ellenzéki politikus úgy látja, hosszú távon semmi nem indokolja a kabinet lépését, amely szerinte az 500 milliárd forintos állami Mol-részvényvásárláshoz hasonlítható. Mint mondta, akkor az ország heteken belül 150 milliárd forintot vesztett a papírok értékének csökkenésével, ráadásul az üzletnek az üzemanyagárakra sem volt jótékony hatása.
Az MSZP ezért azt javasolja, hogy az állam hasonló költséges felvásárlások helyett az energiahatékonyság növelésére fordítsa az adófizetők pénzét, mivel az csökkenő energiafelhasználást, így olcsóbb lakossági számlákat eredményez majd. Józsa István tájékoztatóján ismét bírálta a rezsicsökkentést, amellyel szerinte a kormány az adórendszerhez hasonlóan a jobb módúaknak kedvez, mivel a több gázt fogyasztóknak nominálisan nagyobb támogatást nyújt a kevesebb gázt fogyasztó szegényebb rétegeknél. A szocialista képviselő emellett hangsúlyozta: a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalásoknak a "kormány által deklarált véget érése" azt mutatja, hogy az ország a jövőben csak kétszeres kamatszinten tudja finanszírozni magát, ami szerinte Orbán Viktor kormányfő szavaival ellentétben egyáltalán nem mondható sikertörténetnek. A kormány gazdaságpolitikája a valóságban "kudarc, kudarchátán", ezt egyebek mellett a növekvő élelmiszerárak és a csökkenő bérek jellemzik.

Címkék: E.ON, eon, gáz, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.