Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2013. Február 03. 12:26, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: megmagyarázhatatlan az E.ON gázüzletágának megvásárlása

MSZP: megmagyarázhatatlan az E.ON gázüzletágának megvásárlása

Az MSZP szerint nincs racionális magyarázat az E.ON veszteséges gázüzletágának megvásárlására.

Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány tranzakciója a hűtlen kezelés gyanúját is felveti, mivel szerintük az állam - a hírekből feltételezhetően - a piaci ár kétszereséért vásárolta meg a vállalatot.
Az ellenzéki politikus úgy látja, hosszú távon semmi nem indokolja a kabinet lépését, amely szerinte az 500 milliárd forintos állami Mol-részvényvásárláshoz hasonlítható. Mint mondta, akkor az ország heteken belül 150 milliárd forintot vesztett a papírok értékének csökkenésével, ráadásul az üzletnek az üzemanyagárakra sem volt jótékony hatása.
Az MSZP ezért azt javasolja, hogy az állam hasonló költséges felvásárlások helyett az energiahatékonyság növelésére fordítsa az adófizetők pénzét, mivel az csökkenő energiafelhasználást, így olcsóbb lakossági számlákat eredményez majd. Józsa István tájékoztatóján ismét bírálta a rezsicsökkentést, amellyel szerinte a kormány az adórendszerhez hasonlóan a jobb módúaknak kedvez, mivel a több gázt fogyasztóknak nominálisan nagyobb támogatást nyújt a kevesebb gázt fogyasztó szegényebb rétegeknél. A szocialista képviselő emellett hangsúlyozta: a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalásoknak a "kormány által deklarált véget érése" azt mutatja, hogy az ország a jövőben csak kétszeres kamatszinten tudja finanszírozni magát, ami szerinte Orbán Viktor kormányfő szavaival ellentétben egyáltalán nem mondható sikertörténetnek. A kormány gazdaságpolitikája a valóságban "kudarc, kudarchátán", ezt egyebek mellett a növekvő élelmiszerárak és a csökkenő bérek jellemzik.

Címkék: E.ON, eon, gáz, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.