Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Május 07. 16:08, péntek | Helyi
Forrás: INSZOL Zrt.

Műemlék épületben nyílik koktélbár és kávézó a Széchenyi téren

Műemlék épületben nyílik koktélbár és kávézó a Széchenyi téren

Restaurált késő középkori kőoszlopok között fogyaszthatja el kávéját, aki meglátogatja a Széchenyi téren hamarosan megnyíló koktélbár, kávézó és

Igazi turista csalogató csemegének is számíthat a felújított Széchenyi téren, a régi vetőmagbolt helyén kialakított kávézó, amely a barokk főtér és környezete részben uniós forrásból finanszírozott rekonstrukciójához kapcsolódva valósul meg. A funkcióbővítő városrehabilitáció része ugyanis a gazdaság élénkítése is. Az összesen közel 37,6 millió forintos projekthez 9,1 millió forint támogatást nyert a vendéglátóhelyet üzemeltető társaság. A műemlék épület története a 15. századig nyúlik vissza, középkori egyterű pincéje dongaboltozatos, mely érintetlenül megmaradt. A 400 éves pincét szakszerűen renoválták, itt kaptak helyet az európai módon kialakított mosdók. A földszinten található késő középkori kőoszlopokat restaurálták, csakúgy mint az udvar felé nyíló ajtó kőkeretét. Az igényesen kialakított egybefüggő nagy üzlettér, a kávézó fogyasztó helyisége, amelynek dekorációja felidézi az egykori térstruktúrát. Az épület hátsó részében fagylaltüzem létesül, amely jól kiegészíti a a koktélbár-kávézó funkciót.
Az INSZOL Zrt. tulajdonában lévő épületet 1984-ben újították fel utoljára.

A projekt számokban:

Széchenyi tér és környezete funkcióbővítő fejlesztése kiemelt projekt összköltsége 1,973 milliárd forint, amelynek támogatási összege 896,5 millió forint. A Koktél kávézó és fagylaltüzem kialakításának összköltsége 37 584 ezer forint, ebből 9,1 millió forint a támogatás összege.
A projekt a Nyugat-dunántúli Operatív Program 3.1.1.B Városközpontok funkcióbővítő megújítása a megyei jogú városokban konstrukció keretén belül valósul meg.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.