Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Február 13. 14:15, szerda | Belföld

Műemlékből épül szálloda a Kálvin térnél

Műemlékből épül szálloda a Kálvin térnél

115 éves műemlékből épül szálloda a Budapest belvárosában, a Kálvin tér közelében.

A 60 szobás szállodában irodák is működnek majd, a hatemeletes épületet várhatóan 2021 tavaszán adják át - írja a PestBuda.hu.

A VIII. kerületi Mikszáth tér 3. szám alatti egyemeletes épület falán tábla jelzi, hogy hotelt fognak építeni a helyére. A 1904-ben épült eklektikus stílusú bérházat Joó Lajos tervezte. A műemléképületben korábban a Lumen Kávézó és romkocsmák üzemeltek.

A Józsefvárosi Önkormányzat oldalán megtalálható tervdokumentációból kiderül, hogy a Mikszáth tér 3. és a Szentkirályi utca 36. területén hatemeletes szálloda jön létre.

Az épülő MHC Hotel főbejárata a Mikszáth téri épület lesz, amit felújítanak és kibővítenek. A földszinten bár, az emeleten irodák kapnak helyet. A látványterv szerint az új homlokzat az eredetire emlékeztet. Az udvaron megmaradnak a fák. A Szentkirályi utca felől lehet majd behajtani az egyszintes mélygarázsba.

Az Archimánia Építész Kft. által tervezett épület átadása 2021 tavaszán várható. Az ingatlan új tulajdonosa az MHC Hotel Company Kft.

Forrás: turizmus.com

Fotó: jozsefvaros.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;