Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2010. Június 23. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Működési engedély nélkül dolgoznak orvosok

Működési engedély nélkül dolgoznak orvosok

Több ezer orvos, fogorvos és gyógyszerész dolgozik érvényes működési engedély nélkül, mert az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal hónapokat késik a szükséges dokumentumok kiállításával – írja a Magyar Nemzet.

Az orvosok állítják: a jogszabály szerint jelenleg nem gyógyíthatnának önállóan, csak felügyelet mellett, ám a hivatal ezt másként látja. Március végén körülbelül 35 ezer orvosnak, fogorvosnak és gyógyszerésznek járt le a működési engedélye. Újat azok kaphatnak, akik az elmúlt öt évben részt vettek a kötelező továbbképzéseken, s ezeken összegyűjtötték az előírt kreditpontokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.