Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 04. 06:26, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Működésképtelenné válhatnak, ha ki kell fizetniük a 28 milliós bírságot

Működésképtelenné válhatnak, ha ki kell fizetniük a 28 milliós bírságot

Működésképtelenné válhat a Zala megyei Miháld, ha ki kell fizetniük a környezetvédelmi főfelügyelőség által kiszabott 28 millió forintos bírságot. Szennyvíztelepükhöz nem szerezték be időben az engedélyt, ezért büntették meg ők

A Zala megyei Miháld önkormányzatát megbüntette a környezetvédelmi főfelügyelőség. Több mint 28 millió forintos bírságot kell fizetniük engedély nélküli folyékonyhulladék-szállítás miatt.

Mándó Tibor polgármester a hírTV-nek elmondta: a bírság nagyon komolyan érintené a települést, mert 110 milliós a költségvetésük, amiben az összes fenntartott intézményük bent van, és a bírság az éves költségvetésnek egy negyede. Hozzátette: működésképtelenné is tehetné az önkormányzatot, ha valóban megítéli a bíróság ezt az összeget.

A miháldiak végzik a folyékonyhulladék-szállítást három szomszédos faluban is, kiépített szennyvízcsatorna-hálózat ugyanis egyik helyen sincs. Az önkormányzat 20 éve végzi a feladatot. A hatóságot minden évben tájékoztatták az elszállított hulladék mennyiségéről, de csak tavaly júliusban hívták fel a figyelmüket az engedély hiányára. A kérelmet még a vizsgálat előtt beadták, mégis megbüntették őket.

Sztipán Orsolya, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség sajtószóvivője azt mondta: „miután az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség álláspontja szerint a bírság jogszerű és megalapozott volt, ezért 2009. október 20-án kelt határozatában helyben hagyta az elsőfokú felügyelőség döntését".

A polgármester megfellebbezte a döntést és bírósághoz fordult.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.