Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 23. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Müncheni recept: „Majd Hoeness benyúl a kasszába…”

Müncheni recept: „Majd Hoeness benyúl a kasszába…”

Piotr Trochowski, a Hamburg középpályása a Bayern München elleni bajnoki mérkőzés előtt elmondta, véleménye szerint a bajnoki címvédő hamarosan magára talál, sőt ha szükséges, a müncheniek új labdarúgókat is igazolnak a télen.

Remek összecsapással kezdődik a Bundesliga kilencedik fordulója: a német futball legeredményesebb klubja, a bajnoki címvédő Bayern München a Hamburghoz látogat, amely egyedüliként mondhatja el magáról, hogy az 1963-as alapítás óta folyamatosan a Bundesligában szerepel.

A bajorok címvédőhöz méltatlanul kezdték a jelenlegi szezont, igaz, az utóbbi két meccs eredménye arra utal, hogy Louis van Gaal csapata visszatalált a helyes útra (a Hannovert 3–0-ra ütötte ki, a CFR Clujt pedig némi szerencsével 3–2-re verte meg).

Az utóbbi mérkőzéseken a szurkolók által sokat kritizált Mario Gomez elkezdte törleszteni a vételárát (ne feledjük, a klub történetének legdrágább igazolásáról van szó), és négyszer volt eredményes, így várhatóan Hamburgban is a kezdőcsapat tagjaként lép pályára.

„Biztos vagyok benne, hogy tudunk jobban is játszani, mint tettük azt a Cluj ellen, de a jelenlegi helyzetünkben az a fontos, hogy megnyerjük a mérkőzéseinket. Igaz ugyan, hogy a bajnokság és a BL teljesen más, de a hétközi sikernek köszönhetően optimistábban várhatjuk a HSV elleni mérkőzést” – vélekedett a német válogatott csatár.

„Tudjuk, hogy jelentős a hátrányunk az éllovassal szemben, de semmi értelme sincs állandóan a tabellát nézni, hogy éppen mennyivel vagyunk lemaradva. A lényeg, hogy megnyerjük a meccseinket, és akkor lassan az első hely is elérhető közelségbe kerül. De jól tudjuk, hogy hosszú út vár ránk” – jelentette ki Gomez, aki elmondta, úgy érzi, az utóbbi meccsek sikerélményeinek köszönhetően visszatért az önbizalma.

A Hamburg sem a várakozásoknak megfelelően kezdte a szezont, de az északiak botladozása nem volt olyan látványos, mint a bajoroké. „Jó lenne, ha kicsivel több pontunk lenne, a Wolfsburg és a Bremen ellen is elhullajtottunk néhányat. Most még szoros a tabella, de hamarosan elszakad az élmezőny, és mivel mi szeretnénk odatartozni, le kell győznünk a Bayernt” – nyilatkozta Piotr Trochowski, a Hamburg középpályása.

A német válogatott játékost a bajorok botladozásáról is kérdezték, és korábbi müncheni labdarúgóként nem is késlekedett a válasszal: „A Bayern hamarosan magára talál. Ha a télen kevesebb pontjuk van a vártnál, akkor Hoeness úr benyúl a kasszába, és igazolnak valakit. Az előző évadban sem kezdtek jól, aztán átigazolták Arjen Robbent…”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!