Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 23. 18:30, péntek | PR
Forrás: Safety Munkavédelmi Szaküzlet

Munkavédelem - a Safety segít!

Munkavédelem - a Safety segít!

Mint minden munkavédelmi eszközt, a védősisakok használatát is rendelet szabályozza. Tehát nem mindegy, mi kerül a dolgozó fejére!

A védősisakok a fej védelmét szolgálják ütés, zuhanó tárgyak ütőhatása, illetve azok áthatolásának megelőzésére. Anyagra, kivitelre, védőképességre vonatkozó feltételeknek meg kell felelniük.

Minden, márkától független munkavédelmi sisak siltjében az információk pontosan fel vannak tüntetve.

Bizonyos helyeken, munkakörök betöltésénél kötelezően előírt a használata, ilyen egy építkezés is. Minden esetben az adott munkafolyamat kockázata dönti el egy-egy védőeszköz használatának kötelező jellegét.

A Safety Munkavédelmi Szaküzletben szakképzett eladók segítenek a kiválasztásban. Nagy figyelmet kell fordítani az anyag összetételére, ami nagy szilárdságú polietilén. Ennek élettartamát jelentősen befolyásolják a hőmérsékleti és UV sugárzási viszonyok. Ennek ismeretében 3 év az ajánlott hordási idő, amely könnyen figyelemmel kísérhető, mivel pontosan fel kell tüntetni a sisakon a gyártás időpontját is. Fontos tudni, hogy 2 méter feletti munkavégzés esetén a sisakot állszíjjal is rögzíteni kell a fejen.
A márkák sokaságából lehet válogatni, alapkövetelményekben mindegyik megegyezik, csak különböző kényelmi változtatások, formai eltérések különböztetik meg egymástól a sisakokat.

Színesek, elsősorban azért, hogy egy adott munkaterületen elkülöníthetők legyenek a különböző munkára beosztott vagy különböző munkáltatókat képviselő dolgozók.

Ha már a védelemről esett szó, meg kell említeni a zuhanás gátlókat is. Lényege, hogy szakszerű használat esetén védelmet biztosítanak a szintkülönbségekből adódó veszélyek ellen. Ilyen például leesés a magasból vagy mélybe esés.

A balesetek elkerülése végett a dolgozó csak magára veszi a testhevedert, a munkakötélzet pedig a hevedert összeköti a fix kikötési ponttal. A fix kikötési pont mindig a rendszert használó fölött helyezkedik el. A munkakötélzet a szabvány szerint legfeljebb 2 méter lehet, és két részből tevődik össze: az energia elnyelő és a fix kötélből. Az energiaelnyelő feladata eséskor a fékezés azáltal, hogy varratainak szakadása fékezi a zuhanási energiát.

A testhevederhez vagy a mellnél vagy a háti részen csatlakoztatható a kötélzet.
Az alapszabvány a védőképesség vonatkozásában minden márkánál azonos, tehát minden zuhanás gátló betölti a tőle elvárható védelmet. Természetesen vannak dizájnosabbak és egyszerűbb eszközök is, ezeket a Safety Munkavédelmi Szaküzletben bemutatják az érdeklődőknek. Az árat pont a dizájn befolyásolja.
A védelmi rendszer biztosítása itt is a munka veszélyességének függvénye, tehát egy kis cégnek is biztosítania kell a megfelelő védelmet anyagi forrásaitól függetlenül.

Tájékozódjon a Safety Munkavédelmi Szaküzletben Győrben.

Cím: 9028 Győr, Szent Imre út 172.
Telefon: 96/311-211
Mobil: 36-20/571-05-97
Fax: 96/326-266
Web: http://www.safety.hu
E-mail: safety@safety.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.