Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Június 20. 07:58, szerda | Külföld

Musical készül Michael Jackson életéről

Musical készül Michael Jackson életéről

Várhatóan 2020-ban debütál a Broadwayn.

A pop királyának hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage kedden jelentették be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről.

Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával.

A produkciót a Tony-díjas brit koreográfus, Christopher Wheeldon rendezi és koreografálja. A szereplőkkel kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Korábban már Donna Summerről, Cherről, Gloria Estefanról, a The Go-Go's-ról, valamint a Huey Lewis and the News formációról is készült musical a saját dalaikra épülve.

A többszörös Grammy-díjas Jackson, aki több millió lemezt adott el világszerte, 1983-ban rukkolt elő a Thriller című albummal, amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt korongja lett, olyan slágerekkel, mint a Beat It és a Billie Jean.

Nottage nevéhez fűződik egyebek között a Verejték című darab, valamint az afrikai bordélyban játszódó, Ruined című színmű.

A jelenleg a New York-i balett rezidens koreográfusaként tevékenykedő Wheeldon rendezte és koreografálta az Egy amerikai Párizsban című előadást a Broadwayn.

Forrás: MTI; gyorplusz.hu

Kép: fulesbagoly.blog.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -