Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Január 07. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Myhrer nyert, Hargin rekordokat döntött

Myhrer nyert, Hargin rekordokat döntött

A férfi alpesi síelők műlesikló világkupaversenyét rendezték meg csütörtökön Zágrábban. Az első futamot a szám olimpiai bajnoka, az olasz Giuliano Razzoli volt a leggyorsabb, 56.08-as idővel, 22 századdal megelőzve a hazai szurkolók ke

A szoros eredményeknek köszönhetően az első futamban csak 30. svéd Hargin parádés, 55.04-es futamot produkálva hatalmasat ugrott előre, egészen az első tízig. Hirscher és az olasz Deville is a vert mezőnybe került – utóbbi legalább a második helyre bejött, az amerikai Ted Ligety elé –, a svájci Zurbriggen pedig kiesett.

Az osztrák Herbst, az olasz Mölgg és a francia Lizeroux is mögé került, végül Hargin honfitársa, az első futamban negyedik Myhrer állította meg a nagy menetelést – a svédnek összesen 36 század maradt az előnyéből.

Mivel Raich csak a nyolcadik helyre ért be, Hargin rekordot döntött, hiszen az eddigi csúcs a 30. helyről az ötödikre való feljövetel volt, a svéd pedig ekkor már legrosszabb esetben is negyediknek vallhatta magát. Ivica Kostelic azért meg tudta előzni, de az első helyet nem vette át, mert egy tizeddel lemaradt Myhrer mögött. Szegény horvát sízőnek megint nem jött össze hazai pályán a győzelem, 2008-ban és 2009-ben is „csak” második lett Zágrábban.

Végül Hargin a dobogóra is felállhatott, mert Razzoli csak negyedik lett. Így a svéd megdöntötte a legnagyobb második futambeli előrelépést is, mert abban huszonhat hely volt az eddigi rekord, ő pedig huszonhetet lépett előre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.