Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 25. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Nadal: kétszettes siker, közel két óra alatt

Nadal: kétszettes siker, közel két óra alatt

A férfi tenisz-vb A-csoportjának 2. fordulójában a világelső spanyol Rafael Nadal egy szoros és egy sima szett után 7:5, 6:2-re nyert szerb Novak Djokovics ellen.

Rafael Nadal és Novak Djokovics is győzelemmel kezdte az ATP-világbajnokságot az A-csoportban. A spanyol világelső az amerikai Andy Roddickot győzte le három szettben, míg a ranglistán harmadik szerb Tomás Berdych ellen nyert két játékban (az 1. forduló veszteseinek mai csatáját Berdych nyerte meg), vagyis mindketten győzelemmel melegítettek a csoportrangadóra.

Nadal és Djokovics eddig 22-szer találkozott egymással, ebből 15-ször a spanyol győzött, de ha csak a kemény pályás meccseket vesszük figyelembe, akkor Djokovics vezet 7–5-re, sőt a fedett pályás találkozók szempontjából is a szerb vezet (2–1-re), márpedig a világbajnokságot fedett, kemény pályán rendezik Londonban.

Djokovics számára jól is kezdődött a találkozó, hiszen miközben első két szervajátékát semmire nyerte meg, addig Rafael Nadal sokkal jobban megszenvedett a saját adogatásaival, de végül is hozta őket, sőt 2:2-nél brékelt is.

Djokovics azonban rögtön vissza is vette az elveszített szervajátékot, majd úgy hozta a saját adogatását, hogy két fogadóelőnyt is hárított; ezt követően 5:5-ig egyik játékos sem veszítette el az adogatását.

A szerb klasszis ekkor kettős hibát követett el (ez volt az első a mérkőzésen), amivel két bréklabdához juttatta Nadalt – a spanyol élt is a lehetőséggel, ezzel pedig el is dőlt az első szett. Djokovicsnak 40:30-nál ugyan fogadóelőnye volt, de nem tudta kihasználni, Nadal 7:5-re megnyerte az első játszmát.

Nadal lendülete a folytatásban is kitartott: pillanatok alatt megnyert két gémet, majd 4:1-re elhúzott.

Djokovics már közel sem tudott olyan koncentrált játékot bemutatni, mint az első szettben, aminek az lett a vége, hogy Nadal 6:2-re megnyerte a játszmát, ezzel pedig 1 óra 52 perc alatt a mérkőzést is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g