Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 23. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nagy fölénnyel nyerte a legjobbak csúcstalálkozóját Debrecenben az ETO

Nagy fölénnyel nyerte a legjobbak csúcstalálkozóját Debrecenben az ETO

A bajnokság csúcsrangadóján a DVSC-KORVEX ellen lépett pályára a címvédő és listavezető Győri Audi ETO. Már a félidőben sikerült 9 gólos előnyre szert tenni, ehhez még úgy is sikerült négy gólt a második játékrészben hozzátenn

A harmadik percig kellet várni a találkozó első góljára, ekkor Bradeanu volt eredményes. Egy szemfüles Amorim labdaszerzés után Vérten már a második győri gólt szerezte. A Debrecen a hetedik perc elején még hetest is lőhetett, de Bognár büntetőjét kifogta Pálinger, az ellentámadásból pedig Gros a harmadik győri találatot szerezte. Bogdanovics a 8. percen lőtte a Loki első gólját. A tizedik percben hetest lőhetett az ETO is, Görbicz bevágta, a túloldalon Bognár lőtt szép gólt (2-4). Görbe a második hetesét is biztosan érvényesítette (2-5), majd egy-egy technikai hiba után Spiridon lőtt gólt, Köstner mester pedig kikérte idejét. A 14. perc végén Vérten lőtt gólt beállós pozícióból, válaszul Szabó is gólt szerzett a Debrecennek (3-7). Remekül védekezett az ETO, negyed óra után csal 3 gólt kapott Pálinger. Bradeanu szépségdíjas találatára Mörtel válaszolt (4-8). Vérten robogott a szélen, belőtte a ziccert, itt egy jogos kétperces kiállítást elfelejtett befújni a Kékes-Kékes testvérpár. A 20. percben Görbe harmadik hetesét is belőtte, ezzel megszerezte az ETO 10. gólját, majd Vérten csent el egy labdát, és átemelve Triffát hatgólos növelte az előnyt (5-11). A 22.perc végén Amorim is beköszönt, majd egy újabb hazai gól következett (6-12). 13. gólunkat a 13-as számú Görbicz Anita szerezte a 25. perc elején, majd Ana Gros lőtt bődületes gólt, zsinórban harmadik találatunkat pedig Mravikova szerezte(6-15). Pálinger továbbra is remekül védte hálóját, a közte tízért támadtunk, helyette azonban Slakta hozta fel -8-ra a Lokit, Mayer lőtt szép gólt, erre Mörtel válaszolt, majd a félidő slusszpoénjaként Mika szerzett okos gólt. Félidőben tehát DVSC-KORVEX - Győri Audi ETO 8-17 !!!

A hazaiak kezdték a második játékrészt, Kazai lőtt előbb gólt, erre Bradeanu válaszolt, Mravikova gólja pedig a tízgólos előnyt jelentette. Mörtel, majd Kazai góljai jöttek, Görbicz pedig hetesből volt eredményes (11-20). Sopronyi lövésénél a labda beragadt a pipába(!), Lunde kiszedte, indította Mravikovát, aki újból eredményes gólt. Bognár ideiglenesen kilencre csökkentette a hátrányt, majd Amorim, utána pedig Spiridon volt eredményes (12-23). Mörtel ismét betalált, majd egy meg nem adott hetes után Csáki ismét behozta a Lokit tíz alá(14-23). Bradeanu Kovacsics passzát váltotta gólra, Lunde eszén Szabó járt túl. Nem tudott közelebb férkőzni a Loki, erről Amorim gondoskodott (15-25), majd Kovacsics is gólt szerzett, erre Köstner Vilmos ismét az időkérés fegyveréhez folyamodott(15-26). Mörtel a 44. percben ezúttal hetesből szerzett gólt, (ez volt a hazaiak első hetesgólja a meccsen), Kazai pedig szélről talált be. Mörtel ziccerét fogta Lunde Haraldsen, a játékos pedig rosszul érkezett talajra, ápolása miatt állt is a játék. Egy hosszabb győri gólcsendet Schatzl tört meg, de dicséret illeti Mikát a labdaszerzésért(17-27). Görbicz újabb akciógólt lőtt, erre Mörtel hetesből válaszolt. Amorim negyedig találata után újabb hetes dobhatott a Loki, Mörtel újfent betalált. A találkozó 51. percében az ETO 30. gólját szerezte Bradeanu(19-30), a Loki az 53. percben lőtte a 20. gólját Csáki révén. A meccs hajrájához érve csak a győzelmünk mértéke volt kérdéses. Amorim rohanásból 10 méterről bombázott a hazai kapuban, majd Orbán is feliratkozott a gólszerzők közé(20-32).Sőt Orbisz szerezte az ETO 33. találatát is(az eddigi legnagyobb különbség a meccsen). Csáki meglőtte a Loki 21. találatát, majd Lunde Haraldsen Kazai ziccerét védte. Planéta 10( talán 11) méterről meglőtte a gólját, Csáki pedig újból betalált. Planéta Szimó az utolsó percben már második gólját is meglőtte, ami mint kiderült a mérkőzés utolsó találata volt. Magabiztos játékkal 35-22-re, idegenben is nyert a Loki ellen az Audi ETO, így továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot csapatunk.

Konkoly Csaba: Ez a meccs is egy folyamat része, ezeken a találkozókon építjük fel a csapatot a BL küzdelmek előtt. Sajnos úgy érzem, hogy túl sok volt a technikai hibánk, ám ettől függetleül elégedettek lehetünk az eredménnyel is. Kiemelném a védekezésünk fegyelmezettségét, Görbicz Anita pedig jól mozgatta a csapatot támadásban is.

Görbicz Anita: Sikerült az elején elhúzni a Debrecentől, ezzel pedig megadtuk magunknak is az alaphangot a találkozóra. Szenzációs volt ma a védekezésünk, mögötte pedig remek kapusteljesítmények voltak, többször is könnyű gólokat tudtunk szerezni. Jó hangulatban van a csapat már nagyon várjuk a Fradi elleni meccset és a BL középdöntőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.