Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

A tankerületi vezető felszólította az igazgató asszonyt, hogy a szülői munkaközösséggel azonnal vegye fel a kapcsolatot. A szülők szerint már az is eredmény, hogy a 300 aláírás és a petíció hatására nem is, de legalább az országos hírverés után megtartották a munkáltatói egyeztető megbeszélést.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a napokban kitört a botrány a nagycenki iskolában, ahol több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgatót. A tankerület és a Belügyminisztérium továbbra is alkalmasnak véli az intézményvezetői feladatok ellátására.

A Cenki Híradóban Csorba János polgármester azt közölte, hogy hétfőn munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak az iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében. A megbeszélésre a tankerület igazgatójától kapott meghívást.

„Az igazgató úr összefoglalta az elmúlt hónapok alatt történteket ezzel az üggyel kapcsolatban, értetlenségét fejezte ki, hogy ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki. Határozott utasítással felszólította az igazgató asszonyt, hogy a szülői munkaközösséggel azonnal vegye fel a kapcsolatot, beszéljék át mi a gond és a szabályozási kereteken belül azonnal rendezzék az érdek ellentéteket. Az igazgató asszony tudomásul vette és ennek szellemében mindent megtesz a helyzet normalizálásához. Végtelenül sajnálja, de ez nem volt érezhető a tanév során, felelősséget érez az ide járó gyermekek sorsát illetően, az egyéni sérelmein túllépve minden erejét az új tanév beindítására fordítja" – foglalta össze a történteket a polgármester, majd az általa elhangzottakat is közölte.

„Az igazgató úr megkérdezett engem is. Megdöbbenésemet fejeztem ki a médiában megjelenteket illetően. Amennyiben ilyen rossz iskolánk volt az elmúlt évek során, hogyan, hogy nem ürült ki teljesen a tanulókat illetően. Minden évben nagyszerű gyermekek ballagnak el ebből az iskolából, akik megállják a helyüket az életben. Fegyelemre nevelt illedelmes gyermekek a nagycenki diákok. A polgármesterségem alatt hivatalos panasz bejelentés nem volt az iskolában történteket illetően. A képviselő-testület tagjai csak az idei évben többször szóbeli dicséretben részesítették az iskola rendezvényeit. Természetesen vannak gondok, mint bármely oktatási intézményben, de ezek biztosan kezelhetők.
Tisztelettel kérek mindenkit, hogy a továbbra is az iskolánkba járó 140 gyermek sorsát illetően, kerüljön lezárásra minden szereplőben az ügy. Szabályos pályáztatás útján, egyetlen pályázóként került kinevezésre az igazgató. A lehető legrosszabb megoldás lenne, ha igazgató nélkül maradna az iskola. Az iskola továbbra is számíthat a segítségemre" – írta.

Egy szülő így reagált a közösségi oldalon: nagy örömömre szolgál, hogy habár a 300 aláírás és a petíció hatására nem is, de legalább az országos hírverés után megtartották a munkáltatói egyeztető megbeszélést. Arra kéri a polgármestert, hogy az ügy bagatellizálása, a panaszok letagadása és a hárítás helyett a nagycenki családok érdekeit képviselje az ügy kapcsán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.