Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten

Ma minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők: a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval meghirdetett szombati megmozdulás résztvevői a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonulnak, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője a Kossuth rádióban azt mondta, akkora tömegre készülnek, "amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig", mivel talán még soha nem kaptak ennyi visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Kiemelte, a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a "béke szigete" szimbóluma alatt zajlik. A Békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, mert alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdésről van szó - tette hozzá.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján kijelentette: Európa "háborús pszichózisban égő" vezetőinek azt kívánják üzenni, hogy "eddig, és ne tovább!"

A Fidesz közleménye szerint Orbán Viktor délután 3 órakor mond beszédet a menet végállomásán, a margitszigeti Alsó-nagyréten.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: a Békemenet legfontosabb célja világossá tenni, hogy most már tényleg a háború és a béke között egyensúlyozunk, és a magyarokban erős a békevágy, "mi nem hisszük azt, hogy Európa kibírna még egy háborút".

Az európai parlamenti választások előtt egy héttel a Békemenet emlékeztethet arra, hogy mégiscsak az Európai Uniót alapító atyáknak volt igazuk, akik abból indultak ki, hogy Európa nem bír ki még egy háborút - fűzte hozzá Orbán Viktor.

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán arra buzdított: "mutassuk meg az erőnket először szombaton, Európa legnagyobb Békemenetén, aztán június 9-én, a választáson".

A rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten és változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

Címkék: Békemenet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Róma támogatja Budapest uniós elnökségi programjának prioritásait, így a demográfiai csökkenés jelentette kihívást, a versenyképesség növelését, az európai védelem erősítését

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek