Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. November 17. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Rába ETO Futsal Club - Fotó: sporting.pt

Nagyszerű győri kiütés a brazilos grúzok ellen - VIDEÓ

Nagyszerű győri kiütés a brazilos grúzok ellen - VIDEÓ

A magyar bajnok Rába ETO átgázolt a brazilokkal teletűzdelt grúz aranyérmesen és 9-2-re legyőzte a Tbiliszit a portugáliai UEFA Futsal Cup elitköre C csoportjának első mérkőzésén.

Ibera Star Tbiliszi-Rába ETO 2-9 (0-3)
UEFA Futsal Cup, elitkör, C csoport, 1. mérkőzés. Lisszabon. V.: Lehtinen (finn), Benazzi (holland).

Tbiliszi: Toni - Betinho, Roninho, Bruno Melo, Romario. Cs.: Akopov (kapus), Edu, Dzabiradze, Altunashvili, Baptista, Sakai, Fufi. Edző: Oleg Solodovnyik.
ETO: Balázs - Al-Ioan, Harnisch, Dróth, Mincho. Cs.: Matkovics (kapus), Dobre, Lódi, Gyurcsányi, Ninho, Csopaki, Szeghy. Edző: Artur Melo.
Gsz.: Roninho (17.), Edu (34.), ill. Gyurcsányi (5), Mincho (14., 27.), Ninho (17.), Lódi (24., 25.), Al-Ioani (30., 39.), Harnisch (38.).

A két csapat tavaly még a csoportkörben találkozott egymással, s izgalmas összecsapáson 5-5-ös döntetlen született. Most már az úgynevezett elitkörben csapott össze egymással a két együttes, a magyar bajnok kisebb hullámvölgy után utazott Lisszabonba, míg a grúzok két újabb brazilt igazoltak, így kilenc(!) dél-amerikaival vették fel a harcot a Rába-partiakkal. Hiába, ugyanis Harnisch kimaradt lehetősége után az 5. perc elején Gyurcsányi góljával megszerezte a vezetést az ETO. Ezután mezőnyfölényt alakított ki a Tbiliszi, ám a grúzoknak nem sikerült feltörniük a győriek jól záró védelmét. Sőt, egy kontrából a 14. percben a magyarok uruguayi légiósa is a kapuba talált. Ez a gól, mintha megfogta volna grúz együttest. Magabiztosabb lett az ETO, így valamivel többet volt a labda győrieknél, akik egy gyönyörű kontra végén tovább tudták növelni előnyüket még az első félidő lefújása előtt.

Az álom a második félidőben is folytatódott, hiszen Lódi két gyors találatával máris 5-0-ra vezetett az ETO. Hiába váltott át ezután vészkapus játékra a Tbiliszi, a remekül futsalozó ETO szerzett újabb gólokat, így a 30. percben már 7-0-ás magyar vezetést mutatott az eredményjelző. A grúzoknak a 31. percben sikerült szépíteniük, majd ismét ők voltak eredményesek, ám két újabb találattal erre is tudott válaszolni a magyar bajnok, amely rendkívül taktikus és fantasztikus játékkal váratlanul hihetetlenül magabiztos és nagykülönbségű győzelmet aratott.

(Fotó: sporting.pt)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.