Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Július 31. 20:17, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Naperőművet hoznak létre Veszprémben

Naperőművet hoznak létre Veszprémben

Naperőművet hoz létre Veszprém külterületén csaknem négyszázmillió forintos beruházással a HNS-Sun Kft.

A beruházó az MTI-t szerdán arról tájékoztatta, hogy a Hálózatra kapcsolódó fotovoltaikus rendszer létrehozása Veszprémben című, uniós támogatásból megvalósuló projekt keretein belül a HNS-Sun Kft. a település villamosenergia-fogyasztásának részleges ellátását szeretné biztosítani.Tájékoztatásuk szerint a projekt eredményeként 499,5 kilowattpeak (kWp) névleges teljesítményű naperőmű jön létre. A névleges teljesítmény alapján becsülhető éves hozam 550 ezer kilowattóra.

A projekt hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország teljesítse uniós kötelezettségvállalását a megújuló energiák használatában, valamint az importfüggőség mérsékléséhez és a veszprémi fogyasztók energiaköltségek csökkentéséhez.A beruházás megvalósítása előre láthatóan november végéig tart - közölte a kft.

Címkék: HNS-Sun Kft, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?