Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Június 14. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Napi hatezer lépéssel enyhülhet a térd ízületi gyulladása?

Napi hatezer lépéssel enyhülhet a térd ízületi gyulladása?

Napi egy óra sétával kordában tartható a térd ízületi gyulladásának állapota, vagyis megelőzhető a betegség romlása - állítja egy új kutatás, amelyről a Health Day számol be.

A veszélyeztetett embereknek ezért napi legalább hatezer lépést kellene megtenniük annak érdekében, hogy megelőzzék a betegség kialakulását, ugyanis a térd ízületi gyulladásával sokszor még a székből való felállás is fájdalmas mozdulat. Mivel az emberek átlagosan száz lépést tesznek meg percenként, így hatezer lépés körülbelül egy órányi sétálást jelent.

A lassú séta nemcsak erősíti az izmokat és javítja a rugalmasságot, de segít is csökkenteni az ízületi fájdalmat. Ráadásul a sétálás ingyen van és különösebb erőfeszítést sem igényel.

Bár sokak számára fájdalommal járhat, de a szakértők szerint minél kevesebbet mozog valaki, annál gyengébben lesznek az izmai és csak még tovább romlik az állapota.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.