Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Május 20. 07:28, hétfő | Belföld

Nápolyiért öltek meg egy nyugdíjast

Nápolyiért öltek meg egy nyugdíjast

Két maszkos kamasz fiatal május 13-án ment be egy hajdúhadházi ház udvarára, ahol vascsővel ütötték le a ház tulajdonosát, egy 66 éves férfit.

Bementek a házba, ahonnan pénzt és egy zacskó nápolyit vittek el. A megtámadott férfi olyan súlyosan megsérült, hogy meghalt. A rendőrök pár nap múlva elfogták a fiatalokat. A bíróság ma elrendelte a letartóztatásukat.

Az idős férfi a kutyájuk ugatására ment ki a kertjükbe. Meglátta a két fiatal fiút, akik maszkban voltak és azonnal rátámadtak. Leütötték egy vascsővel, aztán bementek a házba, ahol a férfi feleségét is megfenyegették. Aztán átkutatták a házat, pénzt keresve. Találtak is: 6000 ezer forinttal és egy zacskó édességgel mentek el - írja a police.hu.

Az asszony kihívta a rendőröket, akik azonnal a helyszínre mentek. Mentőt hívtak az idős férfihez, aki életveszélyesen megsérült a támadásban.

A megtámadott férfit kórházba vitték, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A nyomozók hajtóvadászatot indítottak a támadók ellen, ami pár nap alatt eredményre is vezetett: május 16-án elfogták a helyi fiatalokat, és további két társukat is.

A nyomozók a 15, 16, valamint 17 éves fiúkat gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették őket, a bíróság pedig ma rendelte el a letartóztatásukat.

Gyilkosság gyanúja miatt indítottak nyomozást a négy fiatalkorúval szemben.

Forrás: origo.hu

Kép: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.