Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 16. 16:15, péntek | PR
Forrás: Napvitorlabolt

Napvitorla – a tökéletes árnyékoló

Napvitorla – a tökéletes árnyékoló

Világjárók számára már régóta, de szűkebb környezetünkben is egyre ismertebb árnyékoló a Napvitorla.

Hasznossága vitathatatlan. Akár teraszunkat, medencénket, játszótereinket vagy egyéb pihenőhelyeinket akarjuk árnyékolni, akár az ablakok elé feszítve lakásunkat óvnánk a nyári felmelegedéstől. Bevált megoldás az autók védelmére is a naptól és jégveréstől.

Természetesen ez a „jelenség „ is fejlődik, így több fajtáját is láthatjuk már a kertekben.

Léteznek a feltekerhető napvitorlák, melyek általában lazábban feszülnek, a szelet kevésbé bírják, de nagy előnyük, hogy egy mozdulattal, esetleg gombnyomással felhős idő esetén feltekerednek. Viharos időjárásban ezeket nem tanácsos magukra hagyni kitekert állapotban, ezért a motoros megoldások erre az esetre automatikát is kaptak. A kézi működtetésűnél nekünk kell erre előre gondolni. Mindezekkel együtt egy szép, izgalmas és jó árnyékoló megoldás, egy kis vitorlázós érzés a kertben.

Másik válfaja – ami bevallom nekem nagyobb kedvencem - a fix építésű Napvitorla. Az alapgondolatot hűebben kiszolgáló fix építés egyetlen ’’hibája’’, hogy felhős időszakokban is a helyén marad. Ettől az egytől eltekintve tökéletes megoldás. Tökéletes, mert alacsony ára miatt bátrabban építkezhetünk belőle, látványos és a nagy területeket beárnyékolva. Vihar esetén is állja a helyét, így nem követel figyelmet, elég csak tavasszal illetve ősszel hozzányúlni- a rendes fel, illetve leszereléskor. Természetesen az építésen sok múlik, de ügyes apukák és anyukák közös családi munkaként is megélhetik és ehhez egyre több gyártó és forgalmazó ad segítséget.

Anyaguk UV stabil szövet erősítő peremmel, így jó építés mellett 4-5 évig biztosan bírja az igénybevételt, utána pedig egyszerűen csak a vitorlát kell cserélni. A teraszoknál ne várjuk tőle, hogy a bútorpárna száraz marad eső után, hisz a viharállóság ára, hogy átjárható szélnek, esővíznek. Némi vigasz, hogy a víz nagy részét a lejtése elvezeti, így alatta minden előbb száraz.
Tapasztalatom, hogy a több darabból tagoltan épített, esetleg egyedi formákkal „fűszerezett” építések a leglátványosabb és megbízhatóbb árnyékolók. Igaz láttam már 50m2 feletti, egy darabból épített árnyékolókat is, de nagyon komoly, tervezett tartóoszlopokra volt szükség hozzá.

Kedves olvasó, ezek után nem marad más, mint hogy biztassam a közelgő meleg hónapok előtt: bátran válasszon napvitorlát árnyékolónak, hisz mind teljesítményben, mind látványban, mind árban verhetetlen.

Címkék: napvitorla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.