Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Március 03. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ne hagyjuk őrizetlenül a konyhát sütés-főzés közben!

Ne hagyjuk őrizetlenül a konyhát sütés-főzés közben!

Utólagosan jelentettek be egy tűzesetet a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába kedden délelőtt.

Győrben a Pálffy utcában egy nyolcadik emeleti lakásban főzött a tulajdonos, de csengettek, így a konyhában tevékenykedő hölgy felügyelet nélkül hagyta az odakészített olajat. Néhány perc múlva visszatért a helyiségbe, de ekkor már az olaj lángra kapott a tűzhelyen. A tulajdonos gyorsan lefedte a serpenyőt, így a lángolás megszűnt. Személyi sérülés nem történt az eset során.

A tűzhelyen felejtett étel elég gyakran okoz kisebb tüzeket. A fent leírt esetben is kormozódtak a falak, a környező tárgyak károsodtak a hő hatásától.
A tulajdonos helyesen cselekedett, amikor lefedte a lángoló serpenyőt, mivel megszüntette az égés egyik feltételét, az oxigén ellátást.

Éghető folyadékok(étolaj) tüzei vízzel nem olthatóak, hiszen az olaj a víz felszínén tovább ég. Az edénybe öntött víz hatására a felcsapó láng sérülést okozhat, s a tűz az edényből könnyen átterjedhet a környező tárgyakra.

Mindenkit arra kérünk, hogy ne hagyja őrizetlenül a konyhát főzés-sütés közben, hiszen pár perc figyelmetlenség is elég ahhoz, hogy tűz keletkezzen, amellyel saját magát és a környező lakókat is veszélybe sodorhatja. Amennyiben mégis lángra kap az olaj, azt egy hirtelen mozdulattal fedje le, s oxigén hiányában kialszik a tűz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.