Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Február 19. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Ne hányjanak fittyet a figyelmeztetésre!

Ne hányjanak fittyet a figyelmeztetésre!

Az energiaitalok aranykorát éljük. Egyre többet dolgozunk, több időt töltünk számítógép előtt, kevesebbet mozgunk, ebből kifolyólag gyakran alacsony energiaszinttel rendelkezünk. Az egészséges táplálkozás, vagyis a naponta fogyasztott

Az energiaitalok olyan üdítő italok, melyek képesek arra, hogy meghatározott ideig fokozzák a szervezet teljesítőképességét és anyagcseréjét. Összetételüket tekintve szinte mindegyikben fellelhető a niacin, a B12-, a B6-, a B5-, a B2-vitamin, a koffein, a guarana és a ginzeng. Annak ellenére, hogy az ismertető címke alkohollal való keverését ellenjavallja, sokan fittyet hánynak a figyelmeztetésre. A floridai egyetem kutatói igazolták, hogy az energiaital alkohollal való keverése negatív hatást fejt ki a testhőmérséklet szabályozására, az idegrendszerre, a koordinációra, jóval kellemtelenebb másnapossághoz vezet, ráadásul a test is gyorsabban dehidratálódik.

Ez abból adódik, hogy az energiaitalban található nagy mennyiségű koffein stimuláló hatású, míg az alkoholnak - épp ellenkezőleg - lankasztó hatása van. Miután a koffein kiürül a szervezetből, a nagyobb mennyiségben elfogyasztott alkohol nehezebben szívódik fel a szervezetben. Ráadásul az alkohol energiaitallal való keverése esetén dupla kalóriamennyiséget veszünk magunkhoz. Ezért szakértők azt javasolják, hogy alkoholfogyasztás esetén lehetőleg mellőzzük az energiaitalokkal való társítást, ehelyett igyunk mellé kísérőként minél több vizet.

(impulzus.ro)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.

2021. Október 17. 14:08, vasárnap | Belföld

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés.

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.

2021. Október 17. 11:04, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegek tesztelésére - olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.