Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2010. December 13. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ne legyen állat a karácsonyfa alatt!

Ne legyen állat a karácsonyfa alatt!

Ne legyen karácsonykor élő állat a fa alatt - hívja fel a felelős állattartás fontosságára a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület. Élő állatok ajándékozását az állatvédők nem javasolják, nem ritka ugyanis, hogy az ajándékba

Az állattartás időbe, rengeteg anyagi költségbe kerül. Az állat számára megfelelő életteret is biztosítani kell. Az ünnepek előtt megvásárolt állatkák örömteli pillanatokat szerezhetnek. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az ünnep utáni szürke hétköznapokban a növekvő, táplálást és időráfordítást igénylő állat a munka, tanulás mellett sokak számára csak nyűg lesz. Ezektől az állatoktól rendszerint a felelőtlen állattartásba belecsöppent emberek meg akarnak majd szabadulni.

Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot és több más állatot legtöbbször ingyenesen vissza lehet juttatni valamelyik állatkereskedésbe. A kutyák, macskák szaporítói ritkábban veszik vissza az állatot, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat az utcára, vagy menhelyekre kerül. A kedvencet rosszul tartó lakost a törvények szankciókkal sújthatják, ami akár börtönbüntetést is jelenthet - olvasható az egyesület hétfői tájékoztatójában. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.