Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Március 27. 05:48, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e”

Melyik szereplőt játsszuk nap, mint nap? Az ácsorgó, bámészkodó tömeget? Aki – ha kell – Barabást kiált? A Krisztus keresztjét vinni segítő Cirenei Simont? Veronikát, aki kendőjével enyhíti a fájdalmat? Vagy római katonát, aki kedv

A főváros lakói gyakran találkozhatnak utcai rendezvényekkel, felvonulásokkal, a március 27-ei, Andrássy úti keresztútjárás azonban különbözni fog ezektől. A korábban a budai Várban „lakó" rendezvény idén Pestre költözik. A Krisztus keresztútját végigjáró hívek kevéssel délután 3 óra előtt találkoznak az Oktogonon, hogy együtt emlékezzenek Jézus Krisztus szenvedéstörténetére a 14 stáció megtételével.

„Ne legyen kérdés az, hogy Magyarország keresztény ország-e. Tegyünk mi is bátran tanúságot kereszténységünkről!" - közli az immár 13. alkalommal megtartott eseménnyel kapcsolatban a keresztutat és az azt követő szabadtéri szentmisét szervező Regnum Christi mozgalom, hozzátéve, „a mi feladatunk, hogy a megváltás örömhírét másoknak is megmutassuk. Ha személyes részvételünkkel minél többen tanúságot teszünk hitünkről, a közös imádság és elmélkedés sok ember számára mutathat új utat saját keresztjének hordozásában".

A Regnum Christi kezdeményezése alkalmas a húsvéti belső felkészülésen túl arra is, hogy a katolikus egyház által meghirdetett „papság évében" a papságért, a nemzet megújulásának reményében a nemzetért imádkozzanak a hívők.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére