Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Május 08. 17:23, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Négy hétig élt két halász nyers halon és esővízen

Négy hétig élt két halász nyers halon és esővízen

Csaknem egy hónapig pusztán nyers halon és esővízen élt két halász a Csendes-óceánon hánykolódva elromlott motorú csónakjában, mígnem kimentette őket egy halászhajó.

A két halász Kiribatiról indult zsákmányért, csónakjuk motorja azonban hamarosan felmondta a szolgálatot. Az áramlás 700 kilométerre sodorta el őket lakhelyüktől. Az időjárás csapadékban szegény volt, így messze nem jutottak elegendő édesvízhez, kínzó szomjúságukban tengervizet is ittak, amely könnyen halált okozhat.
Megmenekülésüket annak, köszönhetik, hogy a halászhajó kapitánya radaron madárcsapatot vélt felfedezni, amit furcsállt, ezért alaposabban szemügyre vette a szárnyasokat, amelyekről kiderült, hogy csónakban hánykolódó halászok.
"Amint a fedélzetre kerültek, azonnal vizet adtam nekik. Szinte végszóra érkeztünk, nem hiszem, hogy pár napnál tovább húzták volna" - idézte Alfred Canapeát, a kapitányt a The Daily Telegraph című brit lap.
A két halászt a Salamon-szigetekre vitték.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 08:03, péntek | Bulvár

Elhunyt Boros Lajos rádiós műsorvezető

Augusztus 8-án, életének 78. évében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője - tudatta a gyászoló család csütörtökön az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 07:39, péntek | Bulvár

Nehezen viselte a koccanást, rugdosta a másik autót, szidta a sofőrt és felé is köpött

A vétlen autó utasa agresszíven kezelte le a közlekedési szituációt.

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.