Városlista
2024. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2024. Augusztus 24. 07:16, szombat | Helyi

Négy napig buszokat vetnek be a Győr-Veszprém vasútvonalon

Négy napig buszokat vetnek be a Győr-Veszprém vasútvonalon

Pályakarbantartási munkákat végeznek a Győrszabadhegy és Veszprém állomás közötti vasútvonalon, emiatt módosul a menetrend augusztus 26-a és 30-a között, vonatpótló buszokat vetnek be – tájékoztat a MÁV.

„Módosított menetrend szerint mennek a vonatok a 11 Győr — Veszprém vasútvonalon” – közölte a vasúttársaság, ez ténylegesen azt jelenti, hogy karbantartási munkálatok miatt gyorsjáratú vonatpótló autóbuszokat indítanak az augusztus 26-tól augusztus 30-áig végzett karbantartási munkák miatt – derül ki a tájékoztatásukból. Viszont ezek a gyorsjáratú vonatpótló buszok Veszprém és Győr között nem érintik a Győrhöz közeli Győr-Gyárváros, Tarjánpuszta, Győrasszonyfa, és Veszprémvarsány állomást.

Az említett állomásokat és megállóhelyeket használó utasok a Győr— Bakonyszentlászló között közlekedő vonatpótló autóbuszokra tudnak majd felszállni. Ezek Győrből korábban indulnak, és Győrbe később érkeznek, de elvileg ezáltal a bakonyszentlászlói állomáson biztosított lesz vele a csatlakozás a Győr–Veszprém vonatpótló buszjáratokra, akár Veszprém felé megyünk, akár Veszprém felől jövünk.

Nem tudnak bemenni a gyorsjáratú vonatpótló buszok a Cuha völgyi kirándulások miatt is népszerű vinyei állomásra, mivel ott a közúthálózat vonala jelentősen eltér a vasútétól. Ezért délelőtt közvetlen autóbuszok indulnak Győrből 8:15-kor, 10:15-kor, és 12:15-kor, Veszprémből 7:35-kor, 9:35-kor, és 11:35-kor Vinyére, délután pedig órákban Vinyéről 14:21-kor, 16:21-kor, és 18:21-kor Győrbe, 15:09-kor, 17:09-kor, és 19:09-kor Veszprémbe, ezek Győr/Veszprém és Bakonyszentlászló között a gyorsjáratú autóbuszokkal azonos menetrend szerint közlekednek. Egyéb időszakokban Vinyére is és Vinyéről is csak bakonyszentlászlói átszállással utazhatunk a nyár végi napokban.

A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu/vaganyzar oldalon. A vágányzár időtartamán kívül érvényes menetrend elérhető a

www.mavcsoport.hu/menetrend oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 24. 09:12, szombat | Helyi

Tizennegyedszer is bajnok a megyei horgász szövetség csapata

Győr-Moson-Sopron vármegye horgászcsapata a LXI. Tagszövetségi Országos Bajnokságon 14. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát: most a somogyiak és a ráckeveiek elől.

2024. Augusztus 24. 08:12, szombat | Helyi

Új vízvezetékek lesznek a Nép utca környékén

Új vízvezetékeket építenek ki a győri Újváros nyugati részén az Újító és a Nép utcában, ahol állandó problémákat okozott már az elmúlt években az öreg vízhálózat.

2024. Augusztus 23. 09:10, péntek | Helyi

Kajak-kenu: két győri sportoló is ott lesz a pénteken kezdődő vébén

A párizsi olimpián szerepelt magyar kajak-kenusok közül négyen tagjai a nem olimpiai versenyszámok pénteken kezdődő világbajnokságán szereplő válogatottnak.

2024. Augusztus 23. 08:12, péntek | Helyi

Győriek, akik állami kitüntetést kaptak – Gratulálunk mi is!

Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át, a kitüntetettek között győriek is vannak.