Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2018. Május 08. 07:50, kedd | Belföld

Négy újszülöttet akart megölni a nővér

Négy újszülöttet akart megölni a nővér

A gyanú szerint meg akart ölni négy újszülöttet egy brazil intenzív osztályon dolgozó nővér. A biztonsági kamera rögzítette a nővér tettét.

Brazíliában egy nővér négy kisbabát is meg akart ölni. A nővér a gyanú szerint a babák katétereit tette tönkre - írja az Independent.

A biztonsági felvételen jól látható, ahogy a nő kesztyű nélkül állítgatja az inkubátorokat, ami a rendőrség szerint, nem is az ő feladatköre. Az is jól látható, ahogy a készülék tetejéről kihúz valamit.

Az egyik helyi lap szerint pillanatokkal ezután egy másik nővér észrevette, hogy valami nincs rendben az egyik újszülöttel, és akkor látta meg, hogy a katétert elvágták. Egy másik helyi sajtóorgánum szerint a kórházban akkor tették meg a feljelentést, mikor észrevették, hogy összesen négy katétert tett valaki tönkre, január 14 és 31-e között.

A rendőrség Twitteren tett nyilatkozatában közölte, hogy a csecsemők a hipoglikémia, azaz a kritikusan alacsony vércukorszint kockázatának voltak kitéve, és súlyos fertőzést is kaphattak volna.

A négy áldozatot azonosították, és a nyomozás most is folyamatban van. A 41 éves nővért Simone Anjos dos Santost otthonában tartóztatták le. A nő minden vádat tagad.

A helyi sajtó közlése szerint a nővér azt mondta, hogy egy másik kollégája vágta el a gyerekek katétereit.

Többen a védelmükbe vették a nővért a közösségi oldalakon, kiemelve a jó tulajdonságait és a hozzáértését a szakmájához.

Forrás: origo.hu

Fotó: Illusztráció - depositphotos.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba