Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 01. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Négy embert vádoltak meg a motoros rendőr halálának ügyében

Négy embert vádoltak meg a motoros rendőr halálának ügyében

Vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség a tavaly az M1-esen meghalt motorosrendőr ügyében. Az országos rendőrfőkapitány feljelentése nyomán azután indult nyomozás, hogy az elsődleges műszaki szakértői vélemény szerint a kopott gumi

A Budapesti Katonai Ügyészség az elhunyt Telegdi Zsolt rendőrtársát szolgálatban elkövetett kötelességszegés vádjával, három embert pedig – az alosztályvezetőt, az alosztályvezető-helyettest, és a tisztiszolgálatvezető-helyettest – elöljárói gondoskodás elmulasztásának vétségével vádolta meg – jelentette a hírTV tudósítója. Ezek a vétségek egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy több kisebb és nagyobb hiba vezetett a motoros rendőr halálához. Pintér Sándor belügyminiszter hivatalba lépésekor ugyanis elrendelte az összes rendőrségi jármű ellenőrzését, ám ez az ellenőrzés a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya alosztályán csak papíron történt meg.

2010 augusztus 16-án Telegdi Zsolt az M1-es autópályán közlekedett, a közben eleredő eső elől egy, az autópályát átívelő híd alá menekült be, majd mikor újra elindult, 116 kilométer per órás sebességre felgyorsítva, a leállósávból a külső sávba próbált besorolni, de a bordázott útburkolati jelen megcsúszott, majd ezt követően a szalagkorlátnak csapódott.

A nyomozati anyagokból az is kiderül: a Telegdi Zsolt motorján található gumi mintázatának mélysége 0,2-06 milliméter volt, tehát szinte tükörsima gumikkal közlekedett a rendőr. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.