Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 22. 08:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Negyedmilliárd forint önkormányzatoknak és civileknek a zöldberuházásokra

Negyedmilliárd forint önkormányzatoknak és civileknek a zöldberuházásokra

Jövőre lehetőségük lesz a civil szervezeteknek és önkormányzatoknak úgynevezett megelőző környezetvédelmi tevékenységek finanszírozására pályázni. Ezt a változtatást a regionális környezetvédelmi fórumnak sikerült elérnie Nyuga

Erdőt telepítenek Győr közelében, a Duna árterében. Ezt a beruházást az Audi Hungária finanszírozta, de ha az új pályázati lehetőség megnyílik, a lényegesen kevésbé tehetős önkormányzatok és civil szervezetek is nyerhetnek pénzt hasonló akciókra. Ugyanis a Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatta a Környezetvédelmi Fórum kérését, és a 2011-2013-as időszakra 250 millió forintos kerettel beépítette az akciótervébe azt a konstrukciót, mely környezetvédő szervezetek és önkormányzatok helyi, fenntarthatósághoz kötődő környezetvédelmi tevékenységeit támogatja.

A részletek kidolgozása még hátra van, de várhatóan egy-egy pályázó öt és 20 millió vagy öt és ötven millió forint támogatást nyerhet. A Reflex szeretne részt venni a pályázati kiírások meghatározásában, hogy olyan feltételeket fogalmazzanak meg, amelyek illeszkednek a környezetvédelem hosszú távú céljaihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.