Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Június 17. 15:59, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Negyedmilliárdos fejlesztés zárult le a győri kórházban

Negyedmilliárdos fejlesztés zárult le a győri kórházban

Negyedmilliárd forintos fejlesztés zárult le a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház koraszülöttosztályán - mondta el kedden sajtótájékoztatón Tamás László János főigazgató-főorvos.

A fejlesztés célja az volt, hogy az eddiginél is modernebb eszközökkel, biztonságosabb körülmények között lássák el az újszülötteket. Az eseményen elhangzott: a 2011 őszén indított projekt keretében a korábbi, nemegyszer évtizedes eszközöket lecserélték, így most a legrégebbi sem idősebb ötévesnél, az eszközbeszerzésekhez kapcsolódó informatikai fejlesztés eredményeként pedig "elektronikus lázlapot" kap minden páciens, az adataikat így hosszú ideig tárolhatják és bárhonnan elérhetik a munkatársak.

A főigazgató-főorvos utalt rá, hogy a 240 milliós összköltség kilencven százalékát uniós és kormányzati támogatásból fedezték, a fennmaradó önrészt pedig - az addig megyei önkormányzati intézmény átvétele után - az állam átvállalta.

Ruszinkó Viktória, az intézmény gyermekosztályának igazgatója az eseményen arról beszélt, hogy évente 250-300 kicsit gondoznak az akár a 24. hétben megszületőknek is a legmagasabb fokú ellátást biztosító koraszülött intenzív centrumban, és előfordul, hogy egy-egy gyermek kilenc hónapot is ott tölt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 08:15, hétfő | Helyi

Kreditekkel az egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont.

2024. Május 13. 07:13, hétfő | Helyi

Jedlik Ányos elismerően csettintene: ma is működik a 100 éves szódagép

Egy ménfőcsanaki testvérpár ajánlotta fel azt a mintegy százéves szódagépet, amely a győri Széchenyi téri sörházban talált otthonra.

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.

2024. Május 12. 08:12, vasárnap | Helyi

Itt az új évad: Klasszikusok könnyedén

Kihirdette új évadát a Győri Nemzeti Színház.