Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Augusztus 30. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Négyezer elsőéves a Széchenyi István Egyetemen

Négyezer elsőéves a Széchenyi István Egyetemen

Győri polgármester köszönti az Egyetem gólyáit. 2011. augusztus 30-án, kedden 9 órától ismét hangos lesz a győri Széchenyi István Egyetem campusa

A nyári és a pótfelvételi során közel négyezer elsőéves kezdheti tanulmányait Győrött. Ezúttal is 140 felsőbb éves önkéntes, mentor fogott össze, hogy kitalálják és megvalósítsák a gólyák fogadásának programját.

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által szervezett Felkészítő Napok programja a kollégiumi beköltözéssel indul, a beiratkozással, majd városismereti vetélkedővel folytatódik. Borkai Zsolt győri polgármester hagyományos köszöntője 20 órakor lesz a Széchenyi téren, majd a történelmi környezetben a Retro School Band zenéje következik. 22 órától a „Bridge” Hallgatói és Oktatói Klub felső szintjén a Vad Fruttik koncert és más zenei programok várják a gólyákat.

Szerdán a szakok elsőéveseinek beiratkozásával folytatódik a Felkészítő Napok programja. Dr. Író Béla egyetemi főtitkár délután az új aulában az intézmény tanulmányi rendjéről, képzési követelményeiről tart tájékoztató előadásokat. A Győri Aero Club, a Mobilis Science Show mellett a campus séta, a fontosabb egyetemi helyszínek bemutatása - könyvtár, kollégium, sportlétesítmények, hallgatói és egyetemi szervezetek – szerepel a délutáni programban. 18 órától a Dumaszínház, majd a Paperdői Bor Klub, éjszakai akadályverseny, a „Bridge” Hallgatói és Oktatói Klubban színes zenei műsorok várják az elsőéveseket.
Csütörtökön folytatódik a szakok gólyáinak tájékoztatása: dr. Író Béla főtitkárismét az új aulában tart előadást a hallgatóknak, s az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetői is újra bemutatják a campust és a környéket. A Gólyareptetés 19 órakor indul, majd zenei programokkal zárul a nap. Az intézmény, a város megismertetése mellett az elsőéveseknél is középponti program lesz a karrierépítés fontossága: a győri egyetem képzésein tanulmányaikat kezdő gólyák az Europass önéletrajz elkészítésének legfontosabb tudnivalóival is megismerkedhetnek, az előadók a karok e témában legfelkészültebb oktatói lesznek.

A Felkészítő Napok részletes programja a http://ehri.szeportal.hu címen olvasható.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.

2024. Május 12. 08:12, vasárnap | Helyi

Itt az új évad: Klasszikusok könnyedén

Kihirdette új évadát a Győri Nemzeti Színház.

2024. Május 12. 07:09, vasárnap | Helyi

Sok helyen szükség volt már a JÉGER-re

Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított az Országos jégkármérséklő rendszer (JÉGER).

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.