Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Május 10. 08:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: gyorietokc.hu

Négygólos hátrányból négygólos előny

Négygólos hátrányból négygólos előny

A két győzelemig tartó bajnoki döntő első mérkőzésén a szünetbeli négygólos hátrányt a végére négygólos előnyre változtatta a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a Győri Audi ETO KC az FTC-Rail Cargo Hungaria ellenében.

A vártnál sokkal nehezebb meccs volt, de ami a lényeg: nálunk az előny az egy hét múlva következő bajnoki folytatás előtt.

A kisebb sérüléssel bajlódó Hornyák nélkül pályára lépő csapatunk Radicevic góljaival kétgólos előnyre tett szert, ám ezt gyorsan egalizálta a Fradi. Sőt mi több, Görbicz értékesített büntetője után a hetedik percben vezettek is a fővárosiak. Egy percre rá és két támadással később Amorim és Löke találatának köszönhetően visszavette az előnyt az Audi ETO. Tíz perc elteltével 5-5-re álltak a csapatok, aztán Lekic, Löke, Görbicz, majd Radicevic gólja következett, amire csupán egy vendégválasz érkezett, így a félidő felénél 9-6-ra vezettünk. Ezután a fővárosi zöld-fehérek sorozata következett: a 18. percben megint a Fradinál volt az előny. Ilyen is ritkán fordul elő: „ébresztőt” kiabált a győri közönség. Hihetetlen hibákat követtek el a lányok, s ez bosszantóbb volt, mint maga az állás, mert hiába volt a kétgólos vendégelőny, talán a legelvakultabb Fradi-szurkolók sem hitték volna, hogy ez sokáig így marad. Márpedig… A hazai hívek pedig döbbent csendben figyelték, hogy előbb hárommal, néggyel, majd öttel vezetett az FTC. A második félidőre csapatunk négygólos hátránnyal, 17-21-gyel fordult.

Sajnos, a szünet után is minden úgy folytatódott, ahogy az elsőben abbamaradt. A Pálinger Katit a félidőben váltó Katrine Lunde Haraldsent két gyors góllal avatták fel. Ekkor már hattal vezetett a Fradi, aztán jöttek a Lunde-bravúrok, s háromra sikerült felzárkóznunk, gólszerzésben ez idő tájt Amorim volt elemében. Az ő nevéhez fűződött a 41. percben az egyenlítésünk (25-25). Egy hétperces 7-1-es sorozatunknak köszönhetően olvadt el a Fradi tetemes előnye. Ettől azonban a vendégek nem omlottak össze, s megint elhúztak hárommal. Továbbra is akadozott a győri gépezet, Görbicz újabb kihagyott hetese is ezt jelezte. Lunde teljesítménye továbbra is messze kiemelkedett csapatunkból, neki köszönhető elsősorban, hogy egyenlíthettünk a 49. percben (29-29). Görbicz büntetőjével az 52. percben – 35 perc elteltével – ismét vezettünk. Helyre állt a világ rendje… A végére a szünetbeli négygólos hátrányt négygólos előnyre változtatta a Győri Audi ETO KC (37-33). Gólszerzőink: Amorim 8, Radicevic 8, Görbicz 7, Löke 7, Lekic 3, Kovacsics 2, Gros, Vérten.

A mérkőzés után, mivel elképzelhető, hogy ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk ebben a szezonban, a távozó Ana Grostól és Vérten Orsitól, valamint a visszavonuló Pálinger Katitól ünnepélyes és megható körülmények között búcsúzott a szakvezetés és a közönség. Szép volt és köszönjük lányok!!!

Címkék: Győri Audi ETO KC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.