Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Augusztus 01. 07:40, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Négyszeres volt a túljelentkezés a győri Audi Iskola első osztályába

Négyszeres volt a túljelentkezés a győri Audi Iskola első osztályába

Az egymilliárd eurós gyárbővítés mellett jelentős oktatásfejlesztési beruházásba is kezdett az Audi Győrben.

A német cég az önkormányzattal és a Széchenyi István Egyetemmel közösen folyamatosan erősíti a mérnökképzést. Ősztől már önálló iskolaépületben kezdődik az alapfokú oktatás 174 gyermekkel.

A felújítási munkák után ebben az épületben várhatják a becsengetést a győri Audi Iskola diákjai. 174 gyermek alapfokú oktatását végzik majd itt, akik tanulmányaik végeztével kettős, magyar és német érettségit is szerezhetnek.

Hegyesi-Németh Márta igazgató, Audi Iskola, Győr: "Az iskolánknak tulajdonképpen a közoktatási törvény előírásainak megfelelően kell működnie. A legfontosabb, hogy 1-8. évfolyamon olyan készségeket, kompetenciákat tudjunk kialakítani, ami a gyerekek számára biztosítja a középfokú és felsőfokú tanulmányokat. Nagy hangsúlyt helyezünk a nyelvoktatásra, illetve a természettudományos tantárgyaknak a minél magasabb szintű közvetítésére, tudásátadására."

Az Audi Iskola különlegességét többek közt az adja, hogy a Győrben dolgozó német szülők gyermekei, és a magyar diákok együtt tanulnak. Előbbiek tanterve Baden-Württemberg tartomány és Németország, közoktatási követelményeihez igazodik, míg utóbbiaké a magyar közoktatási rendszer szerint történik. Az iskolában szerzett bizonyítványt pedig mindkét ország elfogadja.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "Nekünk egy kikötésünk volt, hogy az Audi-iskola győri gyerekeket is fogadjon, az önkormányzatunk területén élő gyerekeket, ezért az eredeti első osztályt illetően, bár az Audi eredetileg egy osztályt tervezett, két első osztály fog indulni, ahová négyszeres volt a túljelentkezés, és nagyon sok a győri diák, aki bekerült ebbe az osztályba."

Az Audi Iskolában a pedagógusok bérét és a rezsit is a német cég fizeti, amely a magyar tanulók után megkapja az állami normatívát. Az iskolaépület önkormányzati tulajdonú, amit az Audi ingyen használ, a 25 milliós felújítási munkálatokat pedig a cég és a város közösen állja.

Rozmann Richárd személyi ügyekért felelős ügyvezető igazgató, Audi Hungária Motor Kft.

Szinkron: A 8. osztályig kiépítjük az alapfokú oktatást, utána megvizsgáljuk, hogy egy érettségivel is meg lehet-e toldani, tehát ez a következő 4-5 év terveiben még definiálásra kerül."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.