Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 11. 04:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Negyvenezer fiatal vett már részt a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akcióban

Negyvenezer fiatal vett már részt a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akcióban

Az elmúlt években összesen mintegy 40 ezer fiatal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akciókban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Rétvári Bence elmondta, hogy az idén nyolcadik alkalommal tartják meg a katolikus, a református és az evangélikus egyházak szervezésében a háromnapos rendezvényt, amelynek keretében fiatalok közhasznú feladatokat vállalnak.

A kis csoportokban megszervezett munkák között vannak környezetvédelmi, szociális, felzárkózási jellegűek is. Ezek keretében például játszótereket tesznek rendbe, gyerekeknek kézműves foglalkozásokat tartanak, időseknek segítenek otthonukban, kórházakban vagy szociális intézményekben.

Tájékoztatása szerint az elmúlt években 150 városban már 2 ezer féle munkát vállaltak az önkéntesek.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a közösségi szolgálat "hadüzenet a közönynek", a kényelemszeretetnek. Az akció céljai között szerepel az is, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg, terjesszék el az önkéntesség kultúráját, ezért is támogatja anyagilag a - péntek este kezdődött - programot az Emmi.

Rétvári Bence életre való kezdeményezésnek nevezte az egyházi szervezésű, ugyanakkor mindenki előtt nyitott programot, amelyre a www.72ora.hu honlapon lehet jelentkezni.

Egy országban minél nagyobb az önkéntesség, annál fejlettebb a demokrácia - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: Magyarországon 2010 óta minden évben pár százalékkal emelkedik azok aránya, akik részt vesznek valamilyen önkéntes tevékenységben, a 18-29 évesek között ez már csaknem 40 százalék.

Jelezte azt is, hogy a programban való részvétel beleszámít az érettségihez előírt közösségi szolgálat idejébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.