Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Január 20. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Negyvenhárom jogi doktort avatnak Győrött

Negyvenhárom jogi doktort avatnak Győrött

A téli záróvizsga időszakban 43 jogász-jelölt teljesítette a diplomaadás feltételeit a győri Széchenyi István Egyetemen.

Január 21-én, szombaton 10 órakor az Egyetem Hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.) 30 nappali- és 13 levelezős munkarendben végzett joghallgatót avat friss jogi doktorrá dr. Szekeres Tamás rektor és dr. Szalay Gyula, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja. Három jelölt summa cum laude minősítésű diplomával kezdi szakmai életútját. Lappints Árpád a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumból, Szöllősi Edina és Varga Ágnes a győri Révai Miklós Gimnáziumból jött a győri egyetemre, hogy a legklasszikusabb társadalomtudományi képzésben tanuljon.

A győri joghallgatók évfolyamonként mintegy százan tanulnak, s képzésüket a munkaerő-piac, a gyakorlat által meghatározott kihívások határozzák meg. A bírói, ügyészi, ügyvédi pálya mellett a szak hallgatóit a jogi hivatás széles szakterületére, így a közigazgatás, a gazdasági élet területeire készítik fel. A győri térség erős gazdaságát, gyakorlat-orientáltságát jelzi, hogy a friss jogi doktorok fele már az avatás idején elhelyezkedett, s fél éven belül szakmai munkahelyet találhatnak a többiek is. A Széchenyi István Egyetem a győri jogászképzés tantervének, képzési rendszerének folyamatos alakításakor szorosan együttműködik az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karával. A szak hallgatóit a tudományterület legnevesebb hazai elméleti és gyakorlati szakemberei tanítják. A győri jogi kar vezető oktatói között hét jelenlegi vagy volt alkotmánybíró dolgozik, s a térségből az intézmények, cégek prominens jogászai is fémjelzik a képzés folyamatát.

2012. február 11-én, szombaton 10 órakor az Egyetemi Hangversenyteremben a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet, 18-án, szombaton 10 órakor a Városi-Egyetemi Csarnokban a Műszaki Tudományi Kar, 14 órakor a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar és a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar végzett hallgatóit köszöntik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.