Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Augusztus 06. 11:32, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a MÁV-START

Negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a MÁV-START

A MÁV-START Zrt. negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a Budapest és Szolnok közötti elővárosi vasútvonalakon, a beüzemelés folyamatos - mondta Ungvári Csaba vezérigazgató sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.

Hozzátette: a jegykiadó automaták telepítése része a vasúttársaság szolgáltatásfejlesztésének, az automaták révén bővülnek, egyszerűsödnek az utasok menetjegy- és bérletváltási lehetőségei, csökkenhet a bliccelés, és költséghatékonyabbá válik a vasúttársaság számára az értékesítés.

A negyvenhét jegykiadó automata telepítésére szóló megbízatást közbeszerzésen nyerte el a legkedvezőbb feltételeket ajánló Aquis Kft.Kérdésre válaszolva a vezérigazgató közölte: az Aquis darabonként 7,4 millió forintért szállítja a jegykiadó automatákat, a szoftvert a MÁV házon belül fejlesztette ki mintegy 100 millió forint költségért, ezt használni lehet majd a később telepítendő automatákhoz is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba