Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Június 28. 14:53, hétfő | Bulvár
Forrás: HírTV

Negyvenmillióért kelt el a híres kesztyű

Negyvenmillióért kelt el a híres kesztyű

Csaknem egymillió dollár (228,8 millió forint) összértékű emléktárgyat vittek haza Michael Jackson rajongói a Julien's aukciósház árveréséről, amelyen az egy évvel ezelőtt elhunyt énekes személyes tárgyai kerültek kalapács alá.

Az eladott tárgyak között volt a popsztár egyik híres kesztyűje, amiért 192 ezer dollárt (43,9 millió forint) fizetett új gazdája. A Swarovski-kristályokkal díszített ruhadarabot Jackson az 1984-es, Victory Tour nevű koncertkörúton viselte, és egyik legfőbb védjegyévé vált. A kesztyűt egyébként az aukció szervezőinek eredeti várakozásánál tízszer magasabb áron sikerült eladni, lapértesülések szerint egy Los Angeles-i asszonynak.


Az árverésen emellett több mint kétszáz, a popsztárhoz kapcsolódó tárgy került kalapács alá, közte színpadi fellépőruhák, díjak, dedikált plakátok és albumok, de eladták a „Bad" című korai sláger kézzel írt dalszövegét is. Utóbbiért 30.720 dollárt, azaz több mint hétmillió forintot fizetett új tulajdonosa.


Az aukción egyébként más hírességek személyes tárgyait is kiárusították a szervezők, így például 61.200 dollárért (14 millió forint) elkelt Elvis Presley egyik pólója, 60 ezer dollárért (13,8 millió forint) pedig Johnny Cash gitárja. Jimi Hendrix híres Fender Stratocaster gitárjáért ugyanakkor jóval többet, 180 ezer dollárt (41,2 millió forint) fizetett a szerencsés új tulajdonos.



(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült