Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Szeptember 08. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Néhány komoly egészségügyi ok, amiért érdemes fogyni

Néhány komoly egészségügyi ok, amiért érdemes fogyni

A legtöbben nem gondolják, hogy néhány plusz kiló komoly egészségügyi kockázatokkal jár. A rideg valóság azonban az, hogy az obesitas akár húsz évvel is megrövidítheti az életet.

A Fox News cikke most összegyűjtött néhány olyan komoly egészségügyi kockázatot, amiért érdemes meggondolni a fogyást.

Csökkenti a rák kockázatát: a túlsúlyos nőknek négyszer nagyobb esélyük van az endometikus rák kialakulására, mint társaiknak, s ugyanezen okból a mellrák kialakulására is nagyobb esélyük van. Ugyanakkor a méhnyakrák megelőzésére a fogamzásgátló tabletták is jó hatással vannak: 50 százalékkal csökkenti a betegség kialakulását.

Élesen tartja az agyat: kutatások bizonyítják, hogy az elhízott embereknek 260 százalékkal nagyobb esélyük van a demencia kialakulására, ennek oka legfőképpen a hason található zsír. Ennek megelőzésére reggelire egyen zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú natúr joghurtot, amely segít elégetni a hasi zsírt.

Biztonságban tartja a szív egészségét: az elhízottak esetében tizenkét évvel korábban jelentkezhetnek szívproblémák, mint normál súlyú társaiknál. Ennek megelőzésére egyen sok leveles zöldséget és sózatlan dióféléket.

Megment a depressziótól: az elhízottság és a depresszió között már számos összefüggést találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt