Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2012. Október 18. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem a gyűrű, hanem a fülbevaló a legfontosabb a nőknek

Nem a gyűrű, hanem a fülbevaló a legfontosabb a nőknek

Egy hazai kutatás arra kereste a választ, hogy mely ékszereket viselnek a magyar hölgyek a leggyakrabban. Kiderült, hogy nem gyűrű, hanem fülbevaló az, amely nélkül kevesen lépnek ki az utcára.

A Pandora ékszermárka megbízásából végzett piackutatás szerint a 18 és 59 év közötti magyar nők több mint kétharmada (67 százalék) visel fülbevalót a hét legalább öt napján. Gyűrűt ugyanilyen gyakorisággal a nők 54 százaléka hord. A rangsort a nyaklánc (41 százalék), az óra (27 százalék), majd a karkötő (20 százalék) követi, azonban tíz nőből egy szinte soha nem visel ékszert.

A fülbevaló korosztálytól, lakóhelytől és képzettségtől függetlenül a legkedveltebb, így bármikor jó ajándék lehet egy ékszert viselő hölgy számára.
A kutatásból az is kiderült, hogy a kor előrehaladtával a hölgyek egyre kevesebb ékszert viselnek, és leginkább fülbevalót hordanak. Míg a gyűrű a 30‒39 évesekre, addig az órák és karkötők viselése főként a 18‒29 éves korosztályra jellemző.

Az ékszerek népszerűsége településtípusonként is eltér, ugyanis a városban élőkre jóval jellemzőbb az óraviselés, viszont kisebb arányban hordanak gyűrűt vidéken élő nőtársaiknál.

„Ékszert legtöbben megszokásból vagy a mindennapi viselet kiegészítőjeként hordanak” – nyilatkozta Simon Zsuzsa, a Pandora ékszergyártó magyarországi értékesítési vezetője, aki hozzátette, hogy ugyanakkor egyre többen keresnek olyan egyedi és minőségi ékszert, ami hétköznap is hordható, és kifejezi viselője egyéniségét.

A kutatás az NRC Netpanel omnibuszos felmérésben, online adatfelvétellel készült, és a 18‒59 éves női lakosságot prezentálja korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzői alapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:13, péntek | Életmód

Magyar gyártású csúcstechnológiás orvosi mikroszkópot adtak át a kanadai McGill Egyetemen

Magyar gyártású, háromdimenziós képalkotást lehetővé tevő orvosi mikroszkópot adak át csütörtökön a kanadai McGill Egyetemen.

2024. Február 22. 15:34, csütörtök | Életmód

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Egy tudóscsoport megfejtette a bálnák énekének titkát.

2024. Február 21. 13:43, szerda | Életmód

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.

2024. Február 21. 06:00, szerda | Életmód

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődik James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.